Četvrto inspirativno druženje uspješnih poduzetnica pod nazivom Shhhefica Success Talks sunčanu subotu u Zagrebu uljepšalo je dodatno inspirativnim pričama Ingrid Divković, Jelene Šimić Valenić, Maje Crnjak, Ane Plišić i Ljudmile Mihajlović u kojima je uživalo 30 posjetiteljica koje su imale priliku iz prve ruke doznati što je sve potrebno za uspjeh, ali i kako se nositi s neuspjesima i teškoćama na putu.

Koliko je važno zadržati vjeru u sebe u početnim trenucima, potvrdila je uspješna spisateljica Ingrid Divković koja je na druženju podijelila svoju priču o tome kako je nastala njena uspješnica „J…e li vas ego?“ koja je u samom početku nailazila na odbijenice i prazne stolice na promocijama. Unatoč tome, Ingrid je hrabro nastavila dalje radeći ono što je veseli, s vjerom u sebe i svoj rad što ju je na koncu dovelo do uspjeha.

Kako se nositi sa svakodnevnim zastojima, računima i obvezama prema zaposlenicima i dobavljačima, potpuno iskreno je s nama podijelila Jelena Šimić Valentić, vlasnica Pupitres bara, prvog bara vinske kulture u Hrvatskoj.  „Velika je to odgovornost, morate o svemu razmišljati, ali upravo me pomisao da nečije obitelji ovise o tome, motivira da se s još većim žarom borim i dalje.“ Istaknula je koliko joj je u svemu značila velika podrška i razumijevanje od strane njenog muža te vjera koju su oboje imali u nju i njenu ideju.

vjere u sebe

Direktorica ljudskih resursa Erste banke, Maja Crnjak, istaknula je koliko je važno stalno raditi na sebe i imati ispred sebe cilj i plan svoje karijere. Primijetila je kako dosta zaposlenika očekuje od svojih poslodavaca da imaju plan za njih, a u konačnici oni su ti koji trebaju proaktivno postaviti svoje ciljeve profesionalnog razvoja i raditi na njima.

Ana Plišić, direktorica Native Ad Studija u okviru Hanza medije istaknula je koliko joj je značila međunarodna podrška u njenom radu te obrazovanje koje je stekla izvan Hrvatske. Unatoč tome što je u Hanza mediju dovela potpuno novo područje, uživala je povjerenje svojih kolega te je napravila odlične rezultate.

Ljudmila Mihajlović, suvlasnica brenda Shuz. je istaknula kako u početku nije imala podršku obitelji i prijatelja te kako su je nagovarali da si nađe „normalan posao“, da je poduzetništvo nesigurno i da se ne zanosi. Danas, zajedno s prijateljicom Majom Žirovčić već 9 godina uspješno vodi vlastitu tvrtku i brend koji niže uspjehe.

vjere u sebe

Tanja Džido, pokretačica Shhhefice i organizatorica događanja, istaknula je važnost vjere u sebe i vlastite talente unatoč svim izazovima na putu prema uspjehu. Koliko je važno slijediti svoje srce kad razum i drugi ljudi oko nas govore kako trebamo biti zahvalni postojećim poslom koji nam plaća račune, ali ako mi nismo u tome sretni, ništa nije vrijedno toga i dužni smo sebi pokušati ostvariti svoje snove.

Četvrti Shhhefica Success Talks održan je uz podršku Erste banke i PPD Hrvatska, a sama ideja nastala je  s ciljem pokretanja pozitivne priče o uspjehu, međusobnoj podršci i  umrežavanju mladih uspješnih dama. Umjesto negativnih vijesti i tračeva, kojima smo svakodnevno okruženi, u društvu uspješnih poduzetnica i uz šalicu omiljene kave posjetitelji mogu doznati o usponima i padovima  koji stoje iza svakog uspjeha.