Biti je ono tko zaista jeste, istovremeno je najlakši i najteži izazov s kojim ćete se u životu susresti.

Usuditi se reći ono što zaista mislite, odlučiti se za promjenu o kojoj godinama sanjate, odseliti u stranu zemlju bez obzira na strahove i nepoznanice, baš zato što znate da je to najbolja odluka za vas, zato što znate da takva odluka predstavlja vaše istinsko biće. Zašto je ipak mnogima to istovremeno i najteži izazov od svih?  Pustiti uvjerenja, strahove od osude, omalovažavanja, strah od neuspjeha i biti svoj, zašto nešto što zvuči tako jednostavno, zaista može biti tako teško?

Nemojte se bojati pokazati svijetu tko ste zapravo

Onog trenutka kada stojite na raskrižju i imate priliku poduzeti, reći, zauzeti se za nešto u što zaista vjerujete ili „prodati“ nekakvu „insceniranu i ublaženu verziju sebe“ za koju vi samo mislite da će drugi bolje prihvatiti, stanite i dobro promislite još jednom. Zapitajte se što to točno imate za izgubiti ako budete potpuno svoji. Vi zapravo nemate za izgubiti baš ništa. Možete zaraditi kritiku, ali njih će uvijek biti, bez obzira na koji se od navedenih puteva odlučili. Pa nije li onda bolje zaraditi kritiku kada ste potpuno svoji, nego zaraditi kritiku radi nečega što zapravo uopće ne predstavlja vas? S druge strane, možete oduševiti svijet onime tko ste, a onda vam ništa više neće stati na put da krenete u život s jednom jedinom misijom, a to je da pokažete tko ste zaista i na što ste sve sposobni baš takvi kakvi jeste, drugačiji od svih.

Nemojte sami sebi stajati na putu da ostvarite svoj najveći potencijal

Često se događa da sami sebi budete najveća kočnica zato što mislite kako je netko drugi ipak „malo bolji“ od vas, radi neki posao (po vašem mišljenju) efikasnije, možda je brži u realizaciji svojih ideja i slično. To ne mora nužno biti pogrešno, ali vi niste tu da promatrate i analizirate druge i njihove postupke ili odlike. Vi ste tu da promatrate, pratite i analizirate sebe i svoje želje, svoj napredak ili nazadovanje, svoje vizije, svoje želje, čak i svoje strahove i kočnice. Tu ste da ih promatrate, analizirate, promijenite nešto što vam se možda ne sviđa ili usavršite neku svoju vještinu, i nakon toga bez imalo straha i sputavanja pokažete sebi i drugima što sve, vi baš takvi kakvi jeste, možete i želite. Zapravo, vi ste tu da budete ono tko jeste. Bez obzira na to što sada mislili, biti ono tko ste zaista jedini je posao koji ćete sto posto savršeno i besprijekorno odraditi. Nemojte sami sebi stajati na putu. Nemojte potratiti život pokušavajući biti sljedeći „netko“, ili pokušavajući biti „isti“ kao netko kome se divite. Ne, vi zapravo želite biti vi. Želite biti izvrsni ne kao netko drugi, nego kao vi. Želite imati slobodu biti svoji, i možete to biti, ali samo ako dozvolite pravome i jedinstvenome sebi da „preuzme volan“ i prepusti se.

Ono što vas čini drugačijima, vaše je tajno oružje u ostvarenju života kakvog želite živjeti

Pokušavajući sakriti različitosti i sitnice koje vas ističu i čine posebnima, drugačijim od većine, nikada nećete uspjeti ostvariti svoj maksimum, jer skrivajući se nikada nećete ni pokazati svoj maksimum. Da, istina je da svi radimo najbolje što znamo u danom trenutku, ali da biste bili zaista ispunjeni i zadovoljni, potrebno je ne samo dati najbolje u trenutku, nego uvijek, ali uvijek dati cijelog i pravog sebe. Tada nema neprežaljenih odluka, nema „kad bih barem mogla/mogao ispočetka“, tada nema grižnje savjesti, nema samosažalijevanja, jer znaš da si dao, ne samo najbolje što si znao, nego znaš da si dao sve. A kad dajete sebe, zagarantirano je da ćete uspjeti. Bit će padova, ali znat ćete da ste pali jer ste bili ono tko jeste, a ne netko drugi. A iz takvih se padova samo možete ustati još jači, još strastveniji i motiviraniji da učinite još bolje i budete i dalje ono tko jeste, jer ono najbolje se ostvaruje tek kada uspijete izvršiti najjednostavniji zadatak od svih, a to je, biti svoj, jer samo tada ste najsnažniji.