Ukoliko tema braka uvijek izazove žučnu raspravu u vašoj ekipi, komediju Bračni (s)provod morate pogledati! U produkciji Aplauz Teatra i režiji Ivana Đuričića, Lana Blaće i Slavko Sobin iznose problematiku ulaska u brak kroz uloge Amy i Seana, mladog para koji nakon tri godine veze diskutira o braku.

Amy se želi udati, ali Sean ne vjeruje u instituciju braka. U jednoj večeri odluče razriješiti pitanje braka jednom zauvijek. Oboje vade svoje najjače adute i skidaju rukavice. Sean će je pokušati odgovoriti. Amy će ga pokušati nagovoriti. Hoće li prekinuti? Hoće li nastaviti kao do sada? Ili će prošetati do oltara?

bračni (s)provod

Izvor: Aplauz Teatar

Glumica Lana Blaće osobno pak tvrdi suprotno – danas su žene te koje bježe od braka kako bi sačuvale svoju neovisnost.

“Mislim da u današnje vrijeme ima sve manje žena koje potenciraju brak. To primjećujem i poslije svake predstave Bračni (s)provod na kojoj većina žena zauzima Seanov stav protiv braka. Ako bih govorila o tome zašto su neki za, a neki protiv, rekla bih da oni koji žele papir teže sigurnosti, a oni drugi teže slobodi.

bračni (s)provod

Lana je privatno u sretnoj vezi  već 11 godina, a na pitanje o braku kaže da “taj komad papira nije potreban za sreću, a nije ni garancija da će veza potrajati.” U ljubavnom životu joj se nije bilo teško ostvariti unatoč tome što je perspektivna glumica jer je u vezi s redateljem koji razumije prirodu njenog posla i kaže da je upravo to prednost jer “imamo razumijevanje jedan prema drugome i velika smo si podrška zbog toga.”

Lana je jedna od sretnica jer uspješne žene teško nailaze na podršku svojih partnera, osobito ako se bave potpuno drugačijim poslovima. Prema brojnim istraživanjima, uspješne poslovne žene tzv. karijeristice svojom ambicijom i beskompromisnim stavom plaše muškarce zbog čega uglavnom ostaju same.

“Možda ima nešto i u tome da se muškarci plaše uspješnih žena. One su uglavnom neovisne i sebi dovoljne pa je možda taj element nešto što muškarca može učiniti nesigurnim.” 

bračni (s)provod

Izvor: Aplauz Teatar

Ako smo vas ovim klišeijima i otvorenim pitanjima već stavili u debatnu poziciju i probudili vašeg unutarnjeg aktivistu, okupite ekipu i nasmijte se do suza uz predstavu “Bračni (s)provod” 9. travnja u Zadru ili 13. travnja u Zagrebu.