Može li jedna Facebook grupa doista učiniti život lakšim, pomoći  nam da na noge postavimo svoj mali biznis i koračamo prema životu kakav smo oduvijek željeli? Be Your Own Boss grupa zasigurno može, slaže se više od 9000 njenih članica, većinom žena poduzetnica iz Hrvatske i regije.

‘’Da je ovakvo mjesto postojalo kad sam ja kretala u poduzetničke vode, možda nikada ne bih otišla iz Hrvatske.’’ – kaže Marina Biljak, Hrvatica s nizozemskom adresom, koja je grupu osnovala u ožujku 2020. godine, ni ne sanjajući da će njena ideja prerasti u zajednicu žena koje dijele znanje, ideje i pružaju podršku jedna drugoj. Podrška s lakoćom prerasta u suradnje i prijateljstva, a Marinin krug žena pročišćen je od srama i osude.

Sinergija odvažnih žena

‘’ Kod nas nema glupih pitanja ni glupih odgovora. U grupi vjerojatno imamo sve profile poduzetnica koje su u ovaj svijet zakoračile hrabro, ali često bez podrške, a danas one, svojim znanjem, vještinama i savjetima, ohrabruju one koje su tek krenule ili planiraju krenuti istim putem. Od handmade kraljica – kreatorica, slastičarki, proizvodnih i trgovačkih obrta te beauty industrije, preko žena koje su korporativne karijere zamijenile poslovnim savjetovanjima te ‘’novih zanimanja’’ poput social media manadžerica, virtualnih asistenata te savjetovanja o online marketingu i poslovanju pa sve do žena koje će vam pomoći na temu mentalnog zdravlja, odgoja, osobnog razvoja i mindseta. To je sada već jedna ozbiljna sinergija odvažnih žena i njihovih jednako odvažnih ideja.’’ – objašnjava Marina. Njena je grupa nadrasla sama sebe, a Be Your Own Boss sada je velika platforma s brojnim online kanalima.

U prvom redu, tu je BYOB portal čiji sadržaj pripremaju članice, a unutar grupe odvija se i mentorski program te niz manjih edukativnih projekata unutar kojih članice besplatnu stječu i nude svoje znanje. Upravo taj duh odvažnosti, podrške i dobrih namjera koji vlada glupom, Marinu i krug njenih suradnica potaknuo je na korak dalje – stvaranje prve Be Your Own Boss konferencije.

S obzirom na temu i energiju grupe, nije bilo teško pronaći sjajne i inspirativne govornice, pokriti više od 40 tema – poduzetništvo, osobni razvoj i mindset, marketing, organizacija, poslovni storytelling…

Bogati program konferencije

U prvom dijelu konferencije, koji će se 3. i 4. studenog održati online, brojne će govornice otkrivati tajne svojih uspjeha, podučavati praktične vještine poput javnog govora, a u popratnim materijalima pronaći će se paket s više od 20 snimljenih webinara u kojima će jednako inspirativne govornice diskutirati konkretne vještine poput SEO optimizacije i PR-a.

Trećeg dana konferencije, 5. studenog, dogodit će se ono čemu se brojne članice najviše vesele. Nakon gotovo 2 i pol godine ‘’virtualnih prijateljstava’’, mnoge od njih upoznat će se na meet upovima koji će se održati u Zagrebu i Splitu. Osim, vjerujemo, mnogo zagrljaja, podijelit će se još pokoja inspirativna priča te čuti predavanja s konkretnim poduzetničkim savjetima. Kokteli, zakuska i networking idealan su način za provesti poslijepodne u najinspirativnijem okruženju u Hrvatskoj.

Online predavanja bit će dostupna u stvarnom vremenu, a održavat će se od 16 do 19 sati. A za sve koji ih ne stignu popratiti uživo, materijali će biti dostupni 6 mjeseci nakon održavanja konferencije. U prva dva tjedna prodano je više od polovine karata, a moguće ih je kupiti na platformi Entrio. Na sva pitanja odgovore možeš pronaći na društvenim mrežama grupe.

 ‘’Dođite i poslušajte najinspirativnije žene hrvatskog biznisa!’’ – rekla je u svom videu jedna članica grupe. Da, upravo to poanta je BYOB platforme – podrška, od žene ženi. Ova je konferencija idealna za sve one koje su poduzetnice već postale, za one koje na taj put tek kreću ili o njemu sanjaju. Konkretna znanja i vještine, besplatni resursi, provjereni savjeti, ženska podrška, suradnice i partnerice – sve to naći ćeš upravo u ovom krugu.

Marina Biljak ovim je korakom, s više od 40 govornica i s više od 100 volonterki, ultimativno pobila onu staru poslovnicu da je žena ženi vuk te pokazala da žena ženi itekako može svim srcem otvarati vrata.

Više informacija i detaljan program dostupni su na linku.