Novo izdanje Digital Takeover konferencije će 12. ožujka 2019.  u Branimir Centru u Zagrebu, okupiti vodeće svjetske umove u bogatom cjelodnevnom programu uz niz predavanja, panel diskusija i interaktivnih inovativnih formata.

Jedan od najpoznatijih govornika je autor bestselera “Funky Business” Dr. Kjell A. Nordstrom koji ima 20 godina iskustva u radu s velikim multinacionalnim kompanijama.  U svom će predavanju govoriti o životnom ciklusu kompanija uz poseban fokus na jedinstvene izazove današnjeg svijeta koji su izazvani digitalizacijom, kao i na promjenu paradigme koja zahtijeva neprestano usvajanje novog seta analitičkih vještina.  Njegova knjiga “Funky Business – Kapitalizam pleše samo s darovitima” koja je prodana u nevjerojatnih 300.000 primjeraka što je svrstava u pet najprodavanijih naslova u povijesti stručne literature. U ono vrijeme, knjiga se činila kao vizionarska literatura koja je donosila apstraktne futurističke ideje, neshvatljiva tadašnjoj publici, no danas se ispostavilo da je knjiga u svojoj srži predvidjela sve procese koji se odvijaju u svjetskom biznisu i bez kojih je nemoguće zamisliti uspješno poslovanje.  “Funky Business” slijedila je još jedna uspješnica, knjiga “Karaoke Kapitalizam” koju je također napisao s kolegom Jonasom Ridderstraleom. Ona je prevedena na 23 jezika i potvrdila Nordstroma kao jednog od najutjecajnijih svjetskih autora i predavača u sferi biznisa, ekonomije i budućnosti poslovanja. Thinkers50, trenutno najpouzdaniji izvor za rangiranje vodećih mislilaca našeg doba, svrstao ga je na svoju listu 2003. i 2011. godine.

Kreativnost u digitalnom poslovanju 

Kreativni direktor globalnih kampanja za IKEA-u, MTV, H&M i Volvo, Johan Ronnestam, vodeći  je švedski brand ekspert, osvajač Lava iz Cannesa, inovator, futurist i TEDx-ov speaker, Na Digital Takeover konferenciji govorit će o procesu pokretanja tvrtke i lansiranju proizvoda u globalnom digitalnom poslovnom okruženju.
Digitalnom revolucijom počeo se baviti već 1994. godine, a njegova kreativnost i drugačiji način razmišljanja ubrzo su mu osigurali streloviti uspon. Nagrađivani projekti za klijente kao što su Vattenfall, Bredbandsbolaget, Nike Europe i Volvo Cars pozicionirale su ga kao jednog od najvažnijih inovatora u modernom poslovanju.  Ronnestamovo djelovanje sažeto je u nekoliko osnovnih postulata u poslovnoj filozofiji koju prakticira u radu:

‘Kad si umoran, trči. Kada si iscrpljen, pojačaj tempo. Kada ne uspiješ, kreni još jače. Kada se brineš, brini se manje. Kada se drugi brinu, zanemari. Budi u svemu uživo. Igraj se. Pomiči granice.’

Native oglašavanje kao ključni sastojak kvalitetne strategije

Jesper Laursen osnivač je Native Advertising Institutea koji se danas smatra vodećom platformom znanja za medijske i marketinške stručnjake u native oglašavanju te CEO vodeće danske agencije za content marketing Brand Movers i novinarske agencije Media Movers. U svijetu globalnog marketinga Laursen slovi za neospornog stručnjaka i vizionara u sferi oglašavanja.  Laursen će na konferenciji Digital Takeover u Zagrebu govoriti o stanju u native oglašavanju i razlozima zbog kojih bi native oglašavanje uvijek trebalo biti ključan dio media miksa marketinške komunikacije. Također, pružit će publici uvid u aktualne i buduće trendove u industriji, kao i objašnjenje zašto je presudno imati jasnu multiplatformsku perspektivu kako bi se postigao bolji uspjeh. Publika će također imati priliku dobiti savjete o tome kako kvalitetno prenijeti priču i zašto je važno uskladiti komunikaciju i distribuciju sa životnim stilom današnjih korisnika.

Izazovi prenošenje globalnog na lokalno

Dr. Nenad Filipović, stručnjak za digitalnu transformaciju i direktor korporacijskih obrazovnih programa IEDC – Poslovne škole Bled, na konferenciji će održati predavanje na temu „Mitovi digitalne transformacije“ u kojem će se osvrnuti na uvriježene stereotipe o promjenama koje u poslovanju donosi digitalna tehnologija te pokazati što se skriva iza njih. Ilustrirat će ključne dileme s kojima se susreće menedžment poduzeća u našoj regiji te izazove prenošenja svjetskih iskustava u naše okruženje. U svojoj će prezentaciji postaviti ključna pitanja na koja moramo odgovoriti ukoliko želimo u svojem poduzeću iskoristiti digitalnu tehnologiju za pridobivanje konkurentne prednosti.

Budite korak ispred promjena u digitalnom svijetu i osigurajte svoje mjesto na Digital Takeover konferenciji. Sve novosti o programu pratite na Facebooku i na  službenoj stranici.