Anita Lukenda Mlinac, uspješna je poduzetnica, poslovna savjetnica i edukatorica s preko 20 godina iskustva u međunarodnim tvrtkama gdje je bila zadužena za financije, računovodstvo, pravne i kadrovske poslove. Danas je vlasnica tvrtke Advanced Level Management d.o.o. i CONSULTING plus te Predsjednica udruge ASSEKON-Centar za psihološko savjetovanje i edukaciju.

1.Kako ste otkrili svoju strast?  Jeste li se oduvijek vidjeli u poduzetništvu?

Dugi niz godina imala sam priliku promatrati način razmišljanja vlasnika, članova uprave poduzeća ili menadžera, gdje je ponekad, uslijed brzog razvoja i fokusa na rast i osvajanje tržišta izostala implementacija “ interne infrastrukture“, koju istovremeno prati i rast poduzeća.  Tada bi se često obraćali vanjskim konzultantima, ulažući nadu da će im pomoći u rješenju poslovnih izazova pred kojima se nalaze. No, nisu uvijek bili zadovoljni sa konkretnim promjenama ili rezultatima koji bi se pokazali nakon takvih suradnji. Na nagovor vlasnika velikog poduzeća, započela sam konzultantski posao koji je s vremenom rastao pa osim obrta (koji postoji već deset godina) imam i poduzeće i zajedno s kolegom dvije udruge za psihološko savjetovanje i edukacije za osobni i profesionalni razvoj.

2. Koji su najveći izazovi koje trebamo danas prevladati u poduzetničkim vodama?

Poslovanje se prije nije u tolikoj mjeri suočavalo s moralnim izazovima s kojima se suočava u današnjoj globalnoj ekonomiji. Poduzeća se trude biti uspješnija i izboriti se za svoj tržišni udio i prosperitet.  Zaposlenici se trude zadržati posao, zaraditi plaću ili bonus. Svakog dana dolazimo u iskušenja da učinimo sve što je potrebno da bi zadržali posao ili napredovali. Čak i onda kada te aktivnosti nisu u skladu s temeljnom vizijom i misijom poduzeća ili našim osobnim uvjerenjima. Vjerujući da je sve samo posao, radimo stvari koje se od nas očekuju i s kojima se ne ponosimo, a sve kako bi zadržali radno mjesto, ispunili očekivanja ili uklopili se u sustav. Zato treba biti iskren i zapitati se zašto, kako i za koga nešto radimo u odnosu na naš sustav vrijednosti, identitet, temeljna uvjerenja, ono što jesmo i kakvi bi željeli biti.

3. Koje su bile vaše najveće lekcije?

Prva je da dokle god se brinemo što će drugi misliti ili reći o nama, mi ne upravljamo svojim životom. Druga je da to čega se bojimo nema moć. Strah kao negativna emocija ima moć. A emocijama možemo naučiti upravljati. Treća je da udaljenost između nas i drugih je onolika kolika je naša udaljenost od samog sebe.

4. S kojim najčešćim izazovima se danas suočavaju vaši klijenti?

Klijenti mi se najčešće obraćaju kada žele cjelovitu analizu svog poslovanja, kada imaju neki specifičan problem vezano uz poslovanje ili problem s zaposlenicima i razvojem ljudskih potencijala, odnosno kada teže daljnjem razvoju i unaprjeđenju svojih procesa, načina izvještavanja i rada. U želji da ostvare brzi razvoj i radi fokusa na rast i osvajanje tržišta dogodi se da u poslovanju izostane kvalitetno financijsko upravljanje. Dugoročno gledano, poduzeće neće opstati ako ne postavi likvidnost kao prioritet i ukoliko ne osigura optimalno financiranje, upravljanje imovinom i obvezama. Posebno mi je drago da se posljednjih godina povećava potražnja za uslugom Eksternog CFO koju pružam, posebno u malim i srednjim poduzećima gdje unutar organizacijske strukture nerijetko izostane pozicija Financijskog direktora.

5. Koji je najljepši dio vašeg posla, a koji biste najradije delegirali?

Zahvalna sam na svakoj pokretačkoj energiji koja mi uđe u život jer pokreće i mene, dajući mi hrabrost da živim život kakav želim. Surađujem s dugogodišnjim klijentima, pravnim i fizičkim osobama, no posebno mi je drago što u posljednje vrijeme među novim klijentima ima puno mladih ljudi, najčešće po usmenoj preporuci, koji mi se obraćaju s namjerom da postanu poduzetnici i potrebna im je pomoć, bilo vezano uz strateško planiranje, planove za potpore za samozapošljavanje ili coaching. Iskreno, odavno već ne stižem samostalno odrađivati sav operativni posao, najčešće vezan uz administraciju ili unos podataka kod izrade poslovnih analiza i taj dio posla vrlo rado delegiram.

6. Posjedujete i certifikate u NLP-u, Wingwaveu, Mindfulnessu. Koliko je važan duhovni za profesionalni razvoj?

Osobno vjerujem da bez osobnog razvoja nema niti kvalitetnog profesionalnog razvoja. Izuzetno je važno znati prepoznati, a onda i naučiti kako se nositi sa svakodnevnim stresom, strahovima, panikom, ljutnjom i anksioznošću, no radi srama, nelagode ili financijskih problema nekada se teško odlučuju potražiti pomoć, iako i sami osjećaju da im je potrebna. Nerijetko se dogodi da mi se klijenti obrate radi poslovnog savjetovanja, no nakon par susreta pokažu interes i za osobnim savjetovanjem (coachingom) ili uključe i svog poslovnog partnera, životnog partnera ili dijete. I tako početno poslovno pitanje vezano uz strateški plan, analizu rezultata, financije ili kontroling preraste u puno veću priču. To su trenuci kad sam posebno zadovoljna i zahvalna na poslu koji radim.

7. Na ovogodišnjoj konferenciji Superprodavač, govorit ćete o kontrolingu prodaje. Zašto nam je važna kvalitetna analiza prodaje u našem poslovanju?

Kvalitetna analiza prodaje je nužna da bi lakše mogli prepoznati nepredvidljiva kretanja na tržištu i da bi bolje upoznali potrebe i sklonosti naših kupaca i da bi znali koji proizvod ili grupa proizvoda nam stvara profit, koji proizvodi se najbolje prodaju, gdje ostvarujemo najveću rentabilnost. I što je posebno važno, može utjecati na povećanje motiviranosti zaposlenika. U sustavima gdje postoji dobro postavljeno i transparentno vrednovanje radnog učinka, zaposlenici su motiviraniji da kroz dodatni napor i proaktivnost ostvare bolje prodajne rezultate.

8. Kad biste mogli, što biste šapnuli 10 godina mlađoj Aniti?

 Šapnula bih joj da nastavi vjerovati u sebe i svom instinktu. Kao i dva citata koji su mi posebno dragi: „Ako na svom putu do cilja budeš zastajkivao kako bi bacio kamen na svakog psa koji na tebe zalaje, nikada nećeš stići na cilj“ te „Nitko te ne može napustiti onako kako možeš napustiti sama sebe“.