Antonia Kujundžić Velimirović je direktorica upravljanja mrežom i IT uslugama u A1 Hrvatska gdje vodi veliki međunarodni tim. Na The Art of Feminine Leadership konferenciji 25. ožujka ONLINE podijelit će s nama iskustva kako je iz perspektive jednog telekoma izgledala COVID kriza, kada su preko noći trebali osigurati povezanost cijele države, ali i svojih zaposlenika.

1. Iza nas je vrlo izazovna godina i izvanredne okolnosti koje su utjecale na promjene u načinu poslovanja brojnih tvrtki. Sve se to odrazilo i na infrastrukturne i tehnološke potrebe. Kako je kriza utjecala na promjene poslovanja u A1?

Kao i sve kompanije, početkom koronakrize smo naglo velik dio zaposlenika i poslovnih procesa preselili u naše domove. No s obzirom na to da smo već 2017.krenuli interno s digitalnom transformacijom kompanije, uspjeli smo se relativno bezbolno prilagoditi krizi uzrokovanoj virusom COVID-19 i nagloj migraciji svih radnih procesa na rad od kuće. Od početka pandemije redovito ispitujemo zadovoljstvo naših zaposlenika i ustanovili smo da se ono povećalo zbog rada od kuće, a razina produktivnosti zaposlenika nije se smanjila. Ova kriza nam je dokazala da je naša prethodna priprema na digitalne oblike rada bila iznimno korisna investicija, ali i da je rad od kuće vrlo uspješan model rada koji ćemo u modificiranom obliku zadržati i nakon krize uzrokovane virusom COVID-19. Naravno, velik dio kompanije nije svoj posao mogao obavljati od kuće, naši tehničari koji rade na održavanju mreže i svi koji rade na prvoj liniji s korisnicima. Njihova uloga u društvu posebno je došla do izražaja u trenutku kad je 70% zemlje radilo od kuće, kad se nastava održavala online i kad je potres zadesio Zagreb. Posebno smo se tada fokusirali da održimo njihov moral i motiviranost u svim novim i ponekad izazovnim situacijama.

2. Direktorica ste upravljanja mrežom i IT uslugama A1 Hrvatske i surađujete s velikim timom kolega i kolegica. Prema vašem opažanju, čini li vam se da se muškarci i žene drugačije snalaze u kriznim situacijama poput ove u kojoj smo se nedavno iznenada našli?

Prema mojim dosadašnjim iskustvima, kod muškaraca se može vidjeti veći fokus na rješavanje konkretnih zadataka i postizanje krajnjeg cilja, dok se žene na taj isti cilj fokusiraju kroz uspješno balansiranje poslovnih zadataka i uključivanje što više osoba u suradnju. Ta kvaliteta ženskog stila vođenja i upravljanja projektima uvelike je pomogla tijekom krize, kada nije bilo samo bitno prepoznati prepreke i izazove, već i uspostaviti komunikaciju i međusobnu podršku pripadnika jednog tima, ali i više raznih timova. Naravno, takvu kombinaciju perspektiva mogli smo ostvariti jer imamo dobre omjere muškaraca i žena u kompaniji, što je omogućilo da različita gledišta na probleme rafiniramo u najkvalitetnije rješenje.

3. Koliko je zahtjevno osigurati sigurnost i motiviranost tima u zahtjevnim vremenima poput epidemije? Na koji ste način i sami pristupili ovom izazovu i koje su vam vještine najviše pomogle u tome?

Nije tajna da zaposlenicima na svim pozicijama nije bilo lako prolaziti kroz pandemiju. U toj situaciji, podrška kompanije i nadređenih postala je važnija nego ikad, i dosadašnji „tradicionalni“ načini motivacije jednostavno više nisu bili dovoljni. Zato smo nastojali zaposlenike motivirati raznim dodatnim sadržajima, primjerice osmislili smo Mind Wellness program, koji našim zaposlenicima pruža niz pogodnosti i aktivnosti s ciljem stvaranja zdrave i pozitivne radne okoline, virtualna druženja #StayConnected Talks na kojima ugošćujemo psihologe i stručnjake za mentalno zdravlje te niz motivirajućih događanja.
Jedna od važnijih vještina koja je meni osobno pomogla jest otvorena i pravovremena komunikacija, pogotovo ona usmjerena na članove tima koji su bili nužno vezani za rad na terenu u trenucima kada se sve pozivalo da rade od doma. Činjenicu da je nečiji zadatak u doba pandemije brinuti o kritičnoj nacionalnoj komunikacijskoj infrastrukturi 24/7, uz to riskirajući i vlastito zdravlje, bilo je nužno priznati i pokazati istinsku zahvalnost svim takvim kolegama. Kako su okolnosti varirale, prilagođavali smo komunikaciju, uvijek pazeći da ona bude pravovremena i da uvažava sve specifičnosti i rizike pojedinih zadataka i zaduženja. Naravno, uz proaktivnu komunikaciju, sve osobe na vodećim pozicijama su stavljene na raspolaganje za sva pitanja, u sva doba dana.

4. Koji ste savjet tijekom vaše poslovne karijere primili, a koji vam se pokazao kao najučinkovitijim te biste ga rado podijelili s onima na svojim počecima poslovnog puta?

Prije nekoliko godina sam čula super citat „ Bez obzira koliko bili educirani, talentirani, bogati ili cool, kako se odnosite prema ljudima, govori sve o vama. Integritet je sve.“ Ta misao savršeno sumira moje gledište na uspješnu komunikaciju i suradnju sa svojim timom. Dok se svi možemo razlikovati u mnogo kvaliteta, ako neprestano njegujemo međusobno poštovanje, otvorenost i pomaganje, mogu se ostvariti prekrasne suradnje koje rastu izvan gabarita poslovne sfere života. Vjerujem kada bi se svi vodili ovim načelom, da bi količina poteškoća u komunikaciji i u obavljanju zadataka bila svedena na minimum.

5. Jeste li imali uzore ili mentore/ice tijekom svog poslovnog rasta i razvoja? Koliko je važno mentorstvo za vrijeme karijernog razvoja?

Nikada se nisam previše vodila konkretnim uzorima, već su mi uzori bile kvalitete koje sam uočila kod drugih. Tako su mi uvijek uzor bile sve one žene koje su uspješno balansirale edukaciju, posao, obitelj i hobije, a da su pritom ostale vjerne sebi i svojim stavovima. Što se tiče mentorstva, smatram da je ono vrlo važan interni proces, putem kojega mnogo brže usvajamo nova znanja, a ujedno imamo i dediciranu osobu s kojom možemo razgovarati o svim izazovima s kojima se susrećemo. Implementacija mentorskih programa u kompanijama je pravi put za izgradnju budućih uspješnih poslovnih žena, ali i muškaraca. U našoj kompaniji smo isto pokrenuli program mentorstva gdje je ideja da si na takav način međusobno pomažemo, ali i da učimo jedni od drugih. Također, svi novi zaposlenici kad dođu kod nas dobivaju i vlastitog mentora koji mu pomaže u poslu i upoznavanjem sa glavnim procesima u kompaniji. Tako se od prvoga dana postiže kolaboracija mlađih i starijih generacija te kombiniranjem njihovih znanja i iskustava osiguravaju izvrsni rezultati poslovanja.

6. Prema vašem mišljenju, čini li vam se da se naše tržište suočilo s problem neravnopravnog položaja žena na vodećim pozicijama ili u tome još uvijek zaostajemo za razvijenim gospodarstvima? Kreću li se promjene u tom smjeru dovoljno brzo?

Još uvijek zaostajemo za razvijenijim gospodarstvima, poput država zapadne Europe, gdje se s raznim zakonodavnim okvirima i kvotama osigurao visok udio žena na vodećim pozicijama u kompanijama. No, nije sve samo crno, pogotovo kada pogledamo gdje je hrvatsko društvo bilo prije 15 godina, kada se na ženu na vodećoj poziciji gledalo kao anomaliju. Iako još u brojkama nismo tamo, svjedočimo micanju te stigme koju su nosile žene u prošlosti te normalizaciji moćnih i samostalnih žena u društvu i kompanijama. Trend je prisutan, a vjerujem da možemo nešto posuditi i od ovih razvijenih država te ga dodatno ubrzati. Ponosna sam što radim u kompaniji koja vjeruje da je raznolikost ključ uspjeha i iako smo IT kompanija kod nas radi 41% žena, a na rukovodećim pozicijama je 39%, što je iznad tipičnog prosjeka za Hrvatsku.

7. Koji savjet imate za mlade žene koje su na početku svog karijernog puta, na koji način mogu možda izbjeći ili manje doživjeti određene izazove koje ste i vi sami prošli?

Za sve pozitivne rezultate je potrebno mnogo rada, koji može biti stresor u našim životima, ali i jedno od najvećih zadovoljstava. Zbog toga savjetujem svim mladim poslovnim ženama da se educiraju koliko god mogu, bilo to u stručnom ili osobnom razvoju. Dobrom edukacijom i stalnim promišljanjem stječemo korisnu podlogu za daljnji razvoj u obje životne sfere. Ujedno nas puni samopouzdanjem tijekom svega što radimo, što nas dovodi do zadnjeg, ali i najbitnijeg savjeta – vjera u sebe i svoje sposobnosti je glavno oružje svake žene, ali i muškarca.

U svom govoru na konferenciji The Art of Feminine Leadership, Antonia Kujundžić Velimirović će nam otkriti kako su u izvanrednim situacijama osigurali povezanost tima, ali i države.

Rezervirajte svoje mjesto već danas.