Diana Nola Živković voditeljica je razvoja poslovanja u Combisu, gdje je primarno zadužena za strateški razvoj i promociju IT platforme Excursor. Svoje prethodno bogato iskustvo stekla je u marketinškoj industriji na vodećim pozicijama u ulozi agencije, ali i klijenta.

  1. Koliko vam sva marketinška znanja i iskustva danas služe u aktivnostima razvoja poslovanja?

Radom u marketinškoj agenciji imala sam priliku upoznati brojne industrije, ulazeći u probleme razvoja proizvoda, plasmana na tržište, izazove prodajnih kanala i promocije. Uz iste izazove na strani klijenta bavila sam se i digitalizacijom usluga i poslovanja i to iskustvo me je dovelo u svijet IT-a. Naravno, vođenje projekata, ljudi te upravljanje uslugama čine ključni asset u ovom mom današnjem poslu, a ta iskustva sam stjecala i u agenciji i u tvrtkama gdje sam radila.

  1. Koje ste nove vještine i znanja stekli u Combisu? Što je danas najdraži dio Vašeg posla?

Produbila sam znanje o razvoju IT rješenja iz perspektive dobavljača, vodila odlične projekte i implementacije kao project manager i to mi je bilo posebno zanimljivo. Druga domena koja mi je posebno zanimljiva je digitalizacija poslovanja za koju Combis nudi brojna rješenja. Imala sam priliku raditi na mapiranju produkata i pripremi za tržište prema potrebama pojedinih industrija s naglaskom na pripremi ponude za javne pozive za sufinanciranja digitalizacije poslovanja.

  1. Jeste li imali izazove koje ste trebali prevladati u karijernom putu i kako ste ih prevladali?

Bilo ih je puno, ali su nekako prirodno dolazili pa mi se iz današnje perspektive oni čine kao prirodan niz. Rekla bih da mi je jedini izazov bio prevladati barijeru koju su stručnjaci u ljudskim resursima imali prema kadrovima iz marketinških agencija i njihovo viđenje da imaju ograničeno znanje na domenu promocije što zaista nije slučaj jer sam kroz karijeru u marketinškim agencijama imala priliku surađivati s više svjetskih renomiranih tvrtki i usvojiti znanja kakva nisu svugdje  dostupna.

  1. Koje najčešće greške vidite u marketingu domaćih tvrtki i što biste voljeli vidjeti drugačije na našem tržištu u budućnosti?

Jasna strategija i konzistentnost u provedbi te komunikacija iste prema svim javnostima je velika vrijednost koja često izostaje i vodi u puno napora koji kumulativno ne daje željeni rezultat. U marketingu domaćih tvrtki često izostaje povjerenje prema marketinškim agencijama kao partnerima koji imaju dodatne resurse, kreativne i strateške (neke imaju odjele za strateško planiranje te koriste alate istraživačkih agencija za pozicioniranje i branding strategiju), a iste tvtke najčešće ne koriste jer im nisu isplative za povremene potrebe.

  1. Koliko su važni mentori i uzori mladim ženama u razvoju karijera?

Mentori su jako važni kao i osobna motivacija za učenjem i sticanjem znanja. Dobar mentor može prepoznati kvalitete mladih osoba te ih poticati da razviju kompetencije u smjeru koji je usklađen s njihovom vrijednostima, ambicijama i mogućnostima. Mentor treba dati poticaj i ukazati na kompetencije koje nedostaju te dati priliku da se one razviju. Također treba prepoznati pristup radu koji pojedinac ima i stavljati pred mladu osobu izazove koji su joj izvedivi. Npr. ako je osoba aktivist po prirodi dobro joj je dati zadatak u kojem se očekuje puno nepredvidljivosti jer će time iskazati svoju snalažljivost dok za neku sistematičnu i opreznu osobu to nije primjeren izazov.

  1.  Kako možemo stvoriti bolje uvjete za povećanje broja žena na upravljačkim pozicijama?

Žene se često ne odluče za upravljačke pozicije radi nemogućnosti ostvarivanja balansa između poslovnog i privatnog života. Boljim planiranjem upravljačkih i poslovnih procesa ostvarili bi se bolji poslovni rezultati i smanjio stres na rukovodećim pozicijama koji često generira poteze s kratkoročnim rezultatima i velike napore u provedbi.

  1. Na koji način možemo mijenjati sebe da bismo osigurali bolje prilike za karijerni rast?

Izazov je prepoznati vlastita ograničenja jer ona najčešće nisu u domeni stručnih znanja već su najčešće to psihološke barijere koje svi imamo, npr. u stilu komunikacije, hrabrosti da uđemo u nove izazove itd. Kad nam se ponovi neko iskustvo znači da prethodnu lekciju nismo dobro savladali. Najčešće je to u međuljudskim odnosima kad ne prepoznajemo da imamo obrasce ponašanja koji nas dovode u iste situacije. Tad je dobro potražiti stručnu pomoć koja će nam razjasniti što se događa i kako to nadvladati.

  1. Kad biste mogli, što biste poručili 10 godina mlađoj sebi, a što bi vam olakšalo karijerni put?

Preporučila bi joj da nađe veći balans između rada i privatnog života. Također bi joj preporučila da više traži realizaciju vlastitih kreativnih potencijala i odabire projekte i poslove koji će je najviše veseliti bez obzira na ostale okolnosti jer ispunjenost u radu donosi najveće benefite dugoročno.

Diana Nola Živković samo je jedna od iznimnih žena iz Combisa čije smo inspirativne karijerne priče predstavili na portalu. Ne propustite pročitati intervju sa Šteficom Grižinovec, Mirelom Šmajgl, Katom Kalanjom, Katarinom Lacković Foruglaš te Janom Blanušom.