Female Speed Friending novi je koncept umrežavanja kojem je cilj povezati, ali i osnažiti žene u stvaranju novih vrijednih prijateljstava. Iza svega stoji pet iznimnih žena koje je upravo spojio ovaj projekt: Dijana, Tihana, Dea, Lana i Teresa.

1.Kako je nastala ideja za Female Speed Friending? 

Female Speed Friending ideja je nastala u jeku najveće pandemije i silne potrebe za druženjem. Bile smo u Facebook grupi Female Friender Hrvatska i tamo se javila ideja za organizacijom druženja zasnovanog na konceptu speed datinga. Jedna od članica je predložila takav oblik druženja te smo potom putem Whatsapp grupe krenule u realizaciju. Nakon nekoliko poruka i poziva među nama odredile smo datum, i službeno se upoznale. Za taj prvi Female Speed Friending imale smo 40ak prijava, što nam je dalo „vjetar u leđa“, te smo uvidjele da event ima potencijala, pogotovo nakon što smo svjedočile oduševljenju i zainteresiranosti  žena za ovakav tip upoznavanja. Nakon njega je uslijedio drugi event u rujnu sa 100tinjak prijava, a od tada samo rastemo zahvaljujući podršci i povjerenju izuzetnih žena.

2. Zanimljivo je da ste se vas tri upoznale uživo tek na dan prvog eventa. Na koji način ste se povezale i odlučile realizirati ideju?

Prvotni sastav je krenuo s tri članice, gdje se cijela priča odvila vrlo spontano, putem gore spomenute Facebook grupe, a povezao nas je isti cilj i strast prema eventima.  Kliknule smo i od tog trenutka prirodno išle u zajednička stvaranja, te u čitavom procesu zajedno rasle. No, ove godine smo napravile reorganizaciju unutar tima, odlučile ga proširiti i sada smo se obogatile novom energijom i idejama. Naš tim čini grupa od pet snažnih, kreativnih i poduzetnih žena. Zanimljivo je da su naše tri nove članice, sve prisustvovale različitim Female Speed Friending eventima (vol. 2, 3 i 4), od tamo otišle pune elana i novih iskustava, tako da kada smo objavile na društvenim mrežama potrebu za novim članicama, između ostalih prijava, istaknule su se njih tri. Htjele su biti dio organizacije jer su ih priča i čitavi koncept privukli, i od tada zajedno idemo još jače, bolje i kreativnije naprijed. ?

3. Jeste li očekivali veliki odaziv i takvu popularnost eventa?

U samom početku nismo znale što očekivati, ali smo ostale ugodno iznenađene oduševljenjem cura, koje su nas bodrile da organiziramo još ovakvih događanja u budućnosti.  Tu smo zapravo uvidjele koliko je velika potreba za ovakvim tipom evenata, da je to curama, ženama zaista važno. Pogotovo u doba karantena i restrikcija posljednje dvije godine, gdje je usamljenost još više došla do izražaja. Povezivanje s drugim ženama sličnih interesa, razgovori, pozitivna ženska energija, međusobna podrška, izlazak iz komforne zone i druženje. To nas je potaknulo da svako iduće druženje bude na još višem nivou i da zaista napravimo neki odjek od toga.

4.  Koliko je danas teško upoznati nove prijateljice, osobito u ubrzanom online svijetu gdje se ljudi na društvenim mrežama često prikazuju malo boljima nego što jesu?

Iznimno teško, svi se, više-manje, krećemo u istom krugu bliskih prijatelja, obitelji, kolega s posla. Vodimo užurbane živote, gdje ponekad jedva uskladimo viđanje s postojećim ljudima iz svog kruga, a kamoli upoznavanje nekih novih. Istina je da kao da nam je jednostavnije, brže pričati ,,online” i tako se onaj pravi ljudski kontakt, ako nisi osoba kojoj je prirodnije izaći i pričati uživo, prorjeđuje, a nekada i u potpunosti razvodni. No, želja za drugačijim iskustvima, povezivanjima je probudila interes za nečim novim, nečim što nemaš oko sebe. Zasićenje tehnologijom i manjak socijalnog kontakta, zbog situacije u svijetu, dovelo je do ogromne potrebe za ljudskim kontaktom, ali za pravim, konkretnim povezivanjima koja ne možeš ostvariti u virtualnom svijetu. Ovakav tip eventa otvorio je vrata i ekstrovertima i introvertima, svima željnim novih poznanstava, druženja i potencijalnih prijateljstava.

5. Koja su najljepša iskustva koje vam je donijela organizacija ovakvih događanja?

Najljepša iskustva su definitivno upoznavanje različitih žena, različitih zanimljivih energija, ta jedna nevjerojatna pozitivna energija koja se rapidno množi kada se dijeli, kreativan elan koje smo pobudile u sebi, sve ono što smo naučile o sebi u tom procesu stvaranja i pomicanje svojih granica. Spoznaja da uvijek izvučeš tu dodatnu energiju za koju si mislio da je nema, koliko se iznova dajemo u sve to, kako smo se naučile većoj toleranciji i razumijevanju unutar tima i prema curama, koliko možemo biti osjetljive na tuđe potrebe, te kako se uvijek trudimo stvoriti ozračje sigurnosti, privatnosti i udobnosti za naše žene. Najljepše je vidjeti osmijeh na našim ženama, tu neopisivu radost i zadovoljstvo, gdje im pomognemo da izađu iz zone komfora, a samim time i mi izađemo iz svoje zone ugode.

6. Koliko ste “narasli”, osobno i poslovno od prvog događanja do danas? Koje najvrjednije lekcije nosite iz tog procesa? 

Zaista smo puno narasle, profesionalno i privatno. Proširile smo svoj krug poznanstava,  novih kontakata, poslovnih prilika. Naučile smo koliko vremena mogu biti izazovna, nepredvidiva i kako se iz naizgled loših situacija izrode najljepše i nove kreativne ideje. Ne znamo nikad što nas čeka, ali smo se i same uvjerile kako malim stvarima, znacima pažnje, detaljima uljepšamo nekome dan, pogled na sebe, damo neki novi smisao. Ta ženska energija toliko inspirira, gura nas, i iz svakog eventa naučimo koliko naš business može još rasti, koliko je tu potencijala i mogućnosti za proširenjem, novim prilikama, i novim idejama koje crpimo jedna od druge i od svih onih s kojima dođemo u kontakt. Razvile smo više strpljenja i razumijevanja prema različitim karakterima, postale smo fleksibilnije i profesionalnije iznad svega. Kada gradiš svoju priču, od samih početaka, širiš, i razvijaš je u nešto novo i drugačije, svaki detalj je bitan, svaki osmijeh je bitan, svaki pozitivan rezultat je nagrada i samim time si angažiran svim svojim bićem u čitavi proces i realizaciju.  

7. Očekuje nas uskoro u Le Cinema Caffe, Radnička 37 u Zagrebu. Što mogu očekivati naše čitateljice ako se prijave? 

Jako smo uzbuđene što organiziramo novi event. Sve divne žene koje se mogu očekivati odlično druženje, pozitivnu žensku energiju, smijeh, nova poznanstva i potencijalna prijateljstva. Sa sigurnošću vam možemo reći da čak iako dođete neraspoložene, izaći ćete s velikim osmjehom na licu.