Voditeljica projekata u Degordianu, Iva Majstorović u pet godina promovirana je čak pet puta. Za to vrijeme je i Degordian jednako toliko narastao te zavrijedio brojna priznanja za najboljeg poslodavca i uspješne prakse upravljanja talentima.  Degordian na voditeljskim pozicijama danas ima više od 60% žena, a u jednakom broju su zastupljene i na ostalim pozicijama.

1.Kako je započela tvoja karijera u Degordianu?

Počela sam kao praktikant u Social Media timu i to je bio moj prvi doticaj s digitalom i s agencijom. Realno, čim sam kročila u tadašnji ured na Srebrnjaku shvatila sam da je ovo mjesto za mene – hrpa mladih, nabrijanih ljudi koji se bave nečim što se svaki dan mijenja i raste. Ovdje nema dosade, nema ponavljajućih zadataka i nema ograničenja. Možeš učiti, možeš biti kakav jesi i možeš se razvijati u smjeru u kojem želiš. Moj dream job za koji nisam ni znala da tražim 🙂

2. U pet godina si unaprijeđena pet puta, koja je tajna tvog rasta unutar kompanije?

Mislim da je to spoj jako velikog truda i rada na sebi, učenja i davanja uvijek bar 10% više od onog što se traži i mora. Znam da zvuči kao floskula, ali kada nešto stvarno voliš raditi i kada oko sebe imaš ljude koji ti radnu atmosferu čine ugodnom onda baš osjetiš taj poriv da budeš još bolji i potegneš još više. Naravno, to je i spoj puno faktora, prilika i pravih odluka u pravom trenutku, jer u svemu moraš ipak imati i malo sreće. Moje posljednje dvije pozicije, odnosno dva napretka, zapravo su bile inicijative za pokretanje novih timova unutar firme koje su došle upravo od mene.

3. Što je najvažnije što te je tvoj put naučio?

Nema baš neke formule za uspjeh, ali mislim da je iznimno važno da vidiš neku svrhu u tome što radiš i da te ono što radiš ispunjava. Treba tražiti prilike, gledati oko sebe i pokretati stvari koje vidiš da nedostaju. Zapravo, rekla bi da je najvažnije da ne sjediš i kukaš nad onim što ne valja nego da pronađeš način da to postane bolje.

4. Što misliš, imaju li mladi dovoljno prilika za razvoj kod hrvatskih poslodavaca?

Mislim da ovisi dosta i o struci, ja bih za sebe rekla da sam dobila odličnu priliku i podršku u Degordianu, a to potvrđuje i činjenica da sam zbog posla ovdje odbila posao u Parizu prije nekoliko godina. Ne isključujem nikad mogućnost da bih otišla raditi negdje van i ima to sigurno nekih prednosti, ali uz dobre uvjete i zanimljiv posao ne bih gledala ići nikuda jer mi je zapravo život u Zagrebu jako kvalitetan.

5. Kako bi ocijenila položaj žena u IT industriji?

Kad čitam neke podatke o položaju i broju žena u IT sektoru, čini mi se da situacija nije idealna. Postoji generalno mišljenje da je IT nekako muška stvar, ali iz iskustva bih rekla da žene s kojima radim rasturaju i da baš nekako dobro dođu na ključnim pozicijama. U Degordianu primjerice od 9 voditelja nas 6 smo girl power, tako da nema straha. 🙂

6. Što možemo napraviti kao društvo da imamo više žena u STEM području?

Treba ih samo možda malo ohrabriti, ispričati im neke priče o nama koje smo tu, koje guramo i razbijamo predrasude. Ne postoji objektivan razlog zašto bi žene bile slabije u ovom području. Vjerujem da idemo u dobrom smjeru i da će se s vremenom situacija popraviti te da o ovom problemu za par godina nećemo ni pričati.

7. Što bi poručila našim čitateljicama koje se žele razvijati u tom području?

Nema razloga za strah, ako si u nečem dobra i ako pokažeš svoju vrijednost, neće te nitko pitati za spol!