Ivanka Mabić Gagić je izvršna direktorica tvrtke Httpool i certificirana trenerica programa mindfulnessa i emocionalne inteligencije Search Inside Yourself Leadership Institute (SIYLI) razvijenog u Google-u.  Na The Art of Feminine Leadership konferenciji 25. ožujka govorit će u utjecaju mindfulnessa na razvoj emocionalne inteligencije u poslu.

1. Što je za Vas uspjeh i smatrate li se uspješnom?

Za mene je uspjeh  razviti, izraziti i živjeti svoj autentični potencijal, što uključuje i izražavanje autentičnog talenta, mudrosti i iskustva koju osoba gradi godinama, pa možemo reći da tako razvijena osoba živi i svoju svrhu. Prepoznati, prepustiti se tom dijelu sebe i živjeti autentičnog sebe, je za mene tajna uspješnog života. Onaj kritični dio mene bi najradije nestrpljivo uredio život po crno bijelom šablonu, a onaj autentični dio je sretan kada se prepusti totalitetu života te uživa na vlastitom putu. Ovisno u kojem od ova dva aspekta boravim i iz kojeg djelujem, definira moj osjećaj uspješnosti. Ovaj kritični je nestrpljiv i nezadovoljan te želi da se stvari odvijaju prema njegovoj krutoj zamisli, dok ovaj autentični uživa na putovanju upravo onakvom kakvo jeste i prepušta se svemu što se odvija i što se želi izraziti kroz njega. Ono što nastojim je da ojačam vezu i više živim iz autentičnog dijela sebe, pošto mi taj dio donosi suštinski osjećaj sreće, zadovoljstva, smisla i uspješnosti.

2. Koji poslovni izazov smatrate najtežim na svom poslovnom putu?

Ukoliko bih generalno mogla staviti poslovni izazov pod jedan nazivnik, to bi onda bilo puštanje kontrole i povjerenje da će se stvari odviti upravo onako kako se trebaju odviti, a ne onako kako bi već spomenuti kritični dio mene, želio da se odvijaju. U konačnici i prihvaćanje svega što se odvija uključujući sve izazove na putu te neminovno učenje i osobni i poslovni razvoj koji proizlazi iz suočavanja s njima.

3. Kreativnost u poslu je za vas važna. Može li se ona uistinu primijeniti i u strateškom promišljanju, financijama, prodaji, administraciji…?

Apsolutno, kreativnost je način življenja, razmišljanja. Ona se može primjeniti u svim aspektima poslovanja. U svemu možete biti kreativni; prodaji, načinu kako pristupate kupcu, do toga kako radite admin poslove. Sve uvijek može biti efikasnije, humanije, pametnije, drugačije i inovativnije. Mislim da je tu važno njegovanje “uma početnika” koji uvijek vidi bezbroj mogućnosti, dok „um stručnjaka“ odnosno zatvoreni um vidi samo jednu ili dvije. Uz to bih spomenula težnju ka izvrsnosti koja uvijek traži način da ponovno nadmaši samu sebe.

4. Uspoređujući iskustva sa stranih tržišta, što je po vašem mišljenju najveći izazov danas u vođenju i organizacijskim kulturama tvrtki na našem tržištu?

Mislim da kaskamo u pogledu svjesnosti lidera odnosno otvorenosti prema razvoju vlastite svjesnosti kako bi se kreirale skladne organizacije i organizacijske kulture koje su okrenute na dobrobit svih unutar organizacije a i izvan nje. U nekim globalnim kompanijama van Hrvatske se više razgovara o neopipljivim aspektima organizacije, kao što je svjesnost, odnosi, komunikacija itd. Uz to postoje i razne povlastice za zaposlenike, npr. svi mogu otići besplatno coachu, mogu besplatno odraditi mindfulness ili „fuel“ trening onoliko puta godišnje koliko žele, odnosno mogu ulagati u vlastiti osobni razvoj. Smatram da su navedene prakse temeljna razina mentalne, emotivne i duhovne higijene od koje je većina kompanija udaljena. Tu također i spadaju kontinuirani i dugoročni programi razvoja svjesnosti lidera i zaposlenika, za kakav pristup se zapravo i zalažem. Što imamo više lidera s razvijenijom svjesnošću, imati ćemo i više zdravijih organizacija.

5. Certificirana ste trenerica leadership programa mindfulnessa i emocionalne inteligencije, Search Inside Yourself, razvijenom u Google-u. Koliko te vještine smatrate korisnima za razvoj liderstva na hrvatskom tržištu?

Prva i osnovna stavka liderstva je samosvjesnost. Mindfulness nam omogućava da spoznamo od kojih smo mentalnih i emotivnih obrazaca napravljeni. Pomaže nam da uvidimo kako naši obrasci utječu na naše ponašanje kao i posljedično koliko oblikuju naš život. Razvojem svjesnosti imamo mogućnost izbora. Često puta mislimo da donosimo odluke, a zapravo smo vođeni podsvjesnim programima. U leadershipu često pričaju o takozvanoj slijepoj pjegi, odnosno prostoru za razvoju lidera. Takvih slijepih pjega ili točaka imamo više. Slično kao što gulimo luk, mindfulness nam pomaže osvijestiti jednu po jednu slijepu točku kako bi mogli raditi na njoj. Jedna od bitnih kvaliteta mindfulnessa je i povećavanje kapaciteta povezivanja s drugima kroz suosjećanje i empatiju. Počinjemo primjećivati i vidjeti druga ljudska bića kao „fellow humans“. Jednako važno, ako ne i zahtjevnije je da se i sami prema sebi odnosimo s više suosjećanja i ljubavi. Da rezimiram – samosvjesnost, samoupravljanje, izbor, suosjećanje i empatija, utječu na utjecaj koji želimo imati na druge, odnosno ono što nazivamo leadership.

6. Čini li vam se da je ženama put do liderstva teži i koji bi bio vaš savjet za buduće liderice?

Mislim da je društvo uvjetovano muško ženskim stereotipima i ulogama, te da su ti programi i dalje duboko ukorijenjeni, a da ni sami nismo svjesni koliko. U tom kontekstu žene će se za razliku od muških kolega susresti na putu prema liderskim pozicijama sa raznim prepreka isključivo samo zbog toga jer su žene. Za buduće liderice bi savjet bio da hrabro krenu na vlastito junakinjino putovanje, te da će se blago za kojim tragaju materijalizirati ukoliko budu dovoljno uporne i ustrajne. Njihov spol nema ulogu u tome što one mogu i žele postati. Na to utječu isključivo i samo one, bez obzira na prepreke na koje će neminovno naletiti.

7. Da možete, koji savjet bi šapnuli 10 godina mlađoj Ivanki?

To bi bez sumnje bilo prepuštanje i povjerenje u autentični dio sebe, a ne u onaj kritični. No bez obzira i da se poigramo prostorno vremenskim kontinuumom i svoju verziju sebe u prošlosti počastim ovom spoznajom, nisam sigurna da bi je mogla spoznati u istoj mjeri kao što sam je svjesna danas. Nažalost, još uvijek ne postoji nadomjestak za osobno iskustvo i put koji svatko od nas treba proći da ga stekne.

Veselimo se čuti više u govoru koji nam sprema Ivanka Mabić Gagić na trećem izdanju konferencije The Art of Feminine Leadership koje nas očekuje 25. ožujka 2021. UŽIVO.  Rezervirajte svoje mjesto još danas.