Jana Blanuša, vendor je menadžerica u Combisu gdje je uspješno gradila karijeru posljednjih 20 godina. Odmah poslije diplome na FER-u, zaposlila se kao presales inženjerka u Odjelu mreža, a danas kao vendor menadžerica zadužena je za planiranje i strateški razvoj odnosa s dobavljačima.

1. Već ste gotovo 20 godina u Combisu, koliko ste se mijenjali i rasli uz svaku poziciju? 

U tih 20 godina i Combis je znatno narastao – od 70ak zaposlenika koliko ih je bilo kada sam ja došla do preko 400 koliko ih ima sada. Samim time, interne procedure su se razvijale, a radna mjesta transformirala, pa je i kod mene većinom dolazilo do smanjenja opsega vrste zadataka i produbljivanja specifičnih znanja za pojedino područje.

2. Što vam je najdraži dio vašeg posla i na koje dosadašnje uspjehe ste najponosniji?

„Otvaranje novih vrata“, odnosno svaki put kad se radi nešto novo ili na sasvim novi način. To je izazovno i zahtjevno, traži kreativnost i snalažljivost, no nakon što bude napravljeno – stvara se najbolji osjećaj. Postoje manja i veća „otvaranja novih vrata“; njihov niz čini rast i razvoj tvrtke. Tako je i odjel u kojem radim, u tom nizu narastao više od 5 puta u broju djelatnika, a i kontinuirano raste u financijskim pokazateljima. Najviše sam ponosna na taj dugogodišnji kontinuitet razvoja. 

3. Tijekom studija ste bili aktivni u udruzi BEST Zagreb te ste imali stipendiju Ericssona, koliko mislite da je presudno ulaganje u vannastavne aktivnosti tijekom studija da bismo stvorili temelje uspješne karijere?

Svaki posao se sastoji od stručnog znanja i još niza dodanih vještina tzv. soft skills. To drugo se ne uči na fakultetu ili barem ne dovoljno. Vannastavne aktivnosti nadomještaju taj dio. Tako sam i ja kroz BEST aktivnosti, još kao studentica imala priliku iz prve ruke osjetiti poslovni svijet i sudjelovati u njemu. Naučila sam puno o budžetiranju, planiranju, postavljanju ciljeva i dostizanju istih, preuzimanju odgovornosti, pregovaranju, donošenju odluka, motiviranju sebe i drugih, komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, organiziranju timova, međunarodnim razlikama i sličnostima. I sve to uz dobru zabavu, uz putovanja i mnoštvo dugotrajnih prijateljstava. I dan-danas se koristim vještinama stečenim radom u BESTu. Svakako studentima preporučujem sudjelovanje u radu neke od studentskih udruga.

4. Na koji način možemo poticati mlade žene na obrazovanje, a kasnije i radno iskustvo u IT sektoru?

Važno je da je ulaganje u IT obrazovanje isplativo, odnosno da uvjeti rada po završenom obrazovanju odgovaraju uloženom u obrazovanje. Trenutna situacija na tržištu rada u IT sektoru doista to potvrđuje, pa vjerujem da će se i sve više mladih žena odlučiti za taj put. Dodatno, treba pokazati da se IT svijet ne sastoji samo od pogrbljenih programera, nego je šarolik, uključuje kreativne i dinamične poslove te poslove gdje su komunikacija i koordinacija u prvom planu.

5. Koje vještine su Vama bile najkorisnije u gradnji karijere?

Spremnost na učenje. Živimo u svijetu intenzivnih promjena. Napreduju tehnologije, transformiraju se modeli rada, mijenjaju se navike korisnika. Tu nema mjesta za inerciju. Spremnost za učenje i implementaciju novostečenih znanja i vještina je osnovni preduvjet za osobni rast i rast poslovanja kompanije.

6. Koliko je važna uloga žena u digitalnoj budućnosti poslovanja? Postoje li neke vještine koje su prirodnije ženama, a koje mogu donijeti benefite tvrtkama i timovima?

Razvoj digitalnog poslovanja je kontinuirani proces i traži vrlo širok raspon vještina: od analize i sistematičnosti do stvaralaštva i sinteze. Uključivanjem punog spektra vještina stvaraju se timovi, a samim tim i tvrtke koji su prilagodljiviji i otporniji na uvjete na tržištu. Tvrtke koje to prepoznaju i koje upravljaju rasponom vještina mogu brže odgovarati na promjene.

7. Koje su najvažnije promjene koje kao društvo trebamo napraviti da bismo stvorili bolje uvjete za razvoj talenata i inovacija na tržištu?

To je vrlo složeno pitanje. Na njemu rade i političari i menadžeri i sociolozi, pa još uvijek nema konkretnog odgovora. Traži se promjena na svim razinama – od društvenog do osobnog, i natrag. Ja bih dodala više praktičnog i projektnog rada u tijeku školovanja, te natjecanja tipa Engineering competition za što različitije probleme. Nagradne prilike za promociju mogu dati vjetar u leđa inovatorima.

8. Kad biste mogli, što biste poručili 10 godina mlađoj Jani?

Uporno radi na svom samopouzdanju jer tek nakon što sami prepoznamo i cijenimo svoje sposobnosti, prepoznavat će ih i cijeniti i drugi.

Jana Blanuša, samo je jedna od iznimnih žena iz Combisa čije ćemo inspirativne karijerne priče vam predstaviti na portalu. Ne propustite pročitati intervju i sa Šteficom Grižinovec.