Da one marljive i hrabre uvijek prati dobra karma dokazala je i Jelena Biluš, osnivačica agencije BrandKarma koja od 2013. godine niže uspjehe na hrvatskom tržištu te je uvrštena među prvih 50 agencija prema prometu.

Jesi li oduvijek znala da ćeš biti poduzetnica?

Vjerojatno. Želja mi je bila imati karijeru u rock bendu ali to je valjda slično 🙂 Poanta je da si slobodan i samostalan i da si sam krojač vlastite sudbine. Kad razmišljam o sebi, vrlo mi je logično da sam poduzetnica. Ne osjećam se dobro kad sam uljuljana u komfort zonu, to me čini nervoznom. Mislim da je život puno više od toga i da tako samo prolazi pored mene a ja želim živjeti punim plućima. Također volim preuzimati rizike i volim živjeti na svoj način i po svojim pravilima, bez da mi netko govori kako bi trebalo. Volim akciju i vidim širu sliku pa me to vjerojatno dovelo do toga da sam poduzetnica.

Postoji li nešto što te demotiviralo na tvom poduzetničkom putu?

U poduzetništvu me za sada nije ništa demotiviralo a nadam se ni da neće. Želim biti u tijeku s vremenom u kojem živim a to je na neki način mantra sadašnjice, pokreću se razni startup-ovi, potiče samostalni rad… doduše dosta toga vuče korijene i iz globalne ekonomske krize koja nas je zadesila i konstantne krize u našem društvu.

Odakle crpiš energiju i inspiraciju?

Iz svog karaktera. Po prirodi sam pozitivna, aktivna, puna energije i gladna novog znanja. 🙂

Što te u tvom poslu najviše veseli?

U mom poslu najviše me vesele rezultati i rast koji naša agencija ostvaruje. To pokazuje da ispravno razmišljamo i da smo dobro postavili temelje poslovanja. Veseli me fleksibilnost i brzina donošenja odluka. Također me jako veseli lojalnost i visoka profesionalnost ljudi koji za nas rade.

Koja je bila tvoja najveća poslovna lekcija i kako si je naučila?

Nemam neku veliku istinu i posebnu životnu lekciju, treba biti fokusiran, stalno težiti promjenama i raditi ono što vas veseli.

Kad bi mogla poručiti 10 godina mlađoj sebi nešto, što bi si poručila?

Mlađoj sebi poručila bih – budi hrabrija i ništa nije nemoguće.

Jelena je BrandKarmu osnovala nakon dvadeset godina rada u industriji oglašavanja, a kao partner u agenciji joj se odnedavno pridružio i Ivan Zrilić. Zajedno su protekle godine ostvarili rast od 40%, a u svojim uredima u Zagrebu, Rijeci i Zadru s entuzijastičnim timom trenutno planiraju još jednu uspješnu sezonu. Pratite ih na www.brandkarma.hr
BrandKarma tim

BrandKarma tim – www.facebook.com/BrandKarmaAgencija