Kata Jozović je koordinatorica Inkubatora izvrsnosti gdje osmišljava i provodi inspirativne i osnažujuće edukacije. Posjeduje bogato iskustvo u koordinaciji EU projekata i upravljanja timom. Dugogodišnjim volontiranjem i radom stekla je iskustva aktivnog angažmana za dobrobit mladih, vođenja edukacija usmjerenih na osobnu organizaciju, psihologiju motivacije i psihologiju ličnosti.

1. Kada je nastala Vaša ljubav prema edukacijama?

Pa zapravo je Inkubator izvrsnosti  proizašao iz naše želje da, sve ono što smo naučili kroz rad i volontiranje u udruzi, prenesemo i drugima. To je najprije bio entuzijazam i ljubav prema učenju i svemu onom dobrom što se nalazi u čovjeku, a potrebna mu je podrška da to i otkrije. Zato i naš naziv Inkubator izvrsnosti jer mi ne stvaramo izvrsne pojedince, svatko od nas to već je, samo taj potencijal koji je u nama treba i graditi. 

2. Kako gledate na položaj žena danas u Hrvatskoj?

Rekla bih da to uvelike ovisi o mjestu gdje žene rade. SIgurno je ženama puno izazovnije danas biti i ostvarena žena/majka/poduzetnica, a nekada i sve to u jednom.Neke nam stvari nameće okolina, nekada smo mi te koje ne žele priznati da ne moraju sve same. Dobra je stvar što društvo u Hrvatskoj generalno, na još uvijek jedan zdrav način, gleda na žensku emancipaciju i žene se sve biše ohrabruju učiniti nešto svoje i autentično.  S tim pozitivnim primjerima sam se najviše susrela u grupi Be Your Own Boss – u kojoj ne vrijedi ona da je “žena ženi vuk”.  Naprotiv, ogromna količina podrške i pozitivnih primjera i međusobne podrške.

3. Na koji način Program za nju odgovara na izazove s kojima se suočavaju žene danas?

Naša edukacija posvećena samo ženama: Program za nju, nastao je kao odgovor na sva ili barem veći dio pitanja i briga s kojima se svaka žena susreće. Pokrili smo pitanja: reproduktivnog zdravlja – nepravilnosti u ciklusu i drugih reproduktivnih problema, mentalnog zdravlja i upravljanja stresom, upravljanja vremenom, novcem i osobnom organizacijom. Bombončič na kraju je besplatna otvorena tribina: Work -Life balance s izvrsnim gošćama. Jedna je i autorica ovog portala. Neću vam otkrit tko. 🙂 U utorak je 22. 2. u 18 h na Facebook profilu Inkubatora izvrsnosti, pa otkrijte.

4. Koliko je važno ulagati u soft vještine da bismo postigli poslovni uspjeh?

Uh, neizmjerno. Nismo izolirani otok, stalno smo u interakciji. Često ne znamo što želimo od samih sebe, a još manje što želimo od drugih, našeg posla, života, bilo čega. Rad na sebi, svojim vještinama, snagama i slabostima preduvjet je zdravih odnosa s drugima, a dobra je stvar što je danas jako puno edukacija koje nam u tome pomažu. U Inkubatoru izvrnosti smo najviše fokusirani na edukacije za osobni razvoj i po povratnim informacijama polaznika garantiram da je neprestano educiranje jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe.

5. Kako nastaju istinske životne promjene i kako ih možemo pokrenuti?

Napornim radom. Nema prečice i što prije to prihvatimo kao izazov i priliku za rast bit ćemo ispunjeniji. Uz naporan rad ključ je biti autentičan, dosljedan, ići u korak s vremenom i osluškivati što je svijetu potrebno.

6. Čega nam najviše nedostaje u Hrvatskoj i kako kao pojedinci na to možemo utjecati?

Ako to promatram iz iskustva rada u Inkubatoru, rekla bih da još uvijek nismo svjesni da naš rast ne prestaje završetkom formalnog obrazovanja. Samo onaj pojedinac koji ulaže u sebe i neprestano se educira, razvija i radi i nakon što završi fakultet i zaposli se, može nešto i promijeniti.

7. Što biste poručili našim čitateljicama, kako postići vlastitu izvrsnost? 

Budite ustrajne, hrabre i odlučne. U svakoj od vas je neizmjerna količina potencijala, izvrsnosti i talenata. Oni se otkrivaju napornim radom nakon kojeg stižu slatki plodovi! A nisu ni edukacije Inkubatora izvrsnosti na odmak . 🙂