Marina Zubić direktorica je marketinga brzorastuće digitalne agencije Async Labs koja se bavi razvojem i programiranjem IT rješenja, digitalnim marketingom te konzaltingom u domeni blockchain-tehnologije.

1. Što Vam je najveća motivacija u poslu?

Vjerujem da me najviše motivira to što se svakodnevno susrećem s novim stvarima, pritišću me rokovi i sve me to gura naprijed da dajem maksimalno od sebe. Ne postoji isti dan poslu, uvijek sam u pokretu, imam ideje koje ne stignem realizirati i tako u krug. Tijekom studija bila sam dosta aktivna izvan fakultetskih obaveza i tako sam uvijek imala ispunjen dan koji nije bio “tipičan”. Ušla sam u svijet digitalnog marketinga i razvijam karijeru u ovom području. Svaki dan imam različite stvari koje rješavam, tako da sam samo nastavila raditi stvari iz mlađih dana, samo u većem opsegu i s drugačijom odgovornošću.

2. Što je za Vas uspjeh? Smatrate li se uspješnom?

Definicija uspjeha za mene je da osoba radi što voli, bude plaćena za to i da na kraju to ima s kime podijeliti. Ispunjava me ovo što radim i trudim se prenijeti tu žar i na ljude s kojima sam okružena. Smatram da sam uspješna, a izazov koji postavljam pred sebe je biti osoba s kojom ljudi želi raditi, od koje žele učiti, a s druge strane težim ka tome da se brendiram i da klijenti žele da im kroz Async Labs vodimo marketinške projekte.

3. Je li danas teško biti žena u pretežito muškom poslovnom svijetu?

Nisam se susretala sa situacijama gdje bih se osjećala da mi je teško jer sam žena. Vjerujem da je izazovno i muškarcima i ženama, ali na kraju dana sve ovisi o osobi i o tome koliko će se ona truditi, kako će raditi i koje rezultate će postići.

4. Jeste li se na svom karijernom putu suočili s izazovima i kako ste se nosili s njima?

Da nije bilo izazova, znala bih da sam odabrala krivi put za sebe. 🙂 Izazovi postoje svaki dan. U digitalnom marketingu se noviteti na tržištu događaju svakodnevno, kontinuirano se mijenjaju platforme, algoritmi i načini kako sve radi. Upravo su izazovi ono što me drži i gura naprijed jer ih želim riješiti najbolje što mogu. Kada u nečemu zaglavim, tražim rješenje dok ga ne nađem. Imam tim koji računa na mene (i na koji ja računam), tako da me oni uvijek guraju naprijed i potiču da riješim stvari.

5. Kako se nosite s izazovima života i rada za vrijeme pandemije?

Velika prednost rada u digitalnom marketingu je to što mi za rad treba samo laptop i eventualno još jedan ekran.  Unatoč digitalizaciji i benefitima remote rada, više preferiram da se maksimalno radi iz ureda jer se stvari rješavaju brže, ne gubi se puno vremena na komunikaciji, uvijek se razviju još neke ideje u pauzama i na kraju dana gradi se timski rad koji mi je izuzetno važan. Što se tiče generalno života, druženja smo svi prebacili u privatne prostore, posjete i čavrljanja se odvijaju između manjeg broja ljudi, ali opet se i tu dobiva na kvaliteti odnosa s ljudima.

6. Kako zamišljate liderstvo budućnosti? Kakve lidere trebaju nove generacije?

Biti lider je pravi izazov, vjerujem da treba jasno postaviti ciljeve i komunicirati ih tako da ih se razumije. Fokusirati se na povratne informacije koje se dobivaju od ljudi, bilo kroz razgovore ili sitnice koje ukazuju na to kako netko “diše”. Lider vas jednostavno treba poticati i gurati naprijed. Liderstvo je nešto što ne prestaje na poslu, već se to prenosi i u privatni život te zaista postaje dio vas. Ako osoba zna da može računati na vas i nakon što završi radno vrijeme, javi vam se i sa stvarima koje nisu striktno vezane za posao, rekla bih da je to dobar put prema uspješnom liderstvu.

7. Da možete, što biste šapnuli 5 godina mlađoj sebi?

Rekla bih samoj sebi da više vjerujem u sebe. Kao i većina žena, vrlo sam samokritična, a dok sam tek započinjala karijeru, to je bilo još izraženije. Tako da bi moj savjet mlađoj sebi, kao i ono što želim drugima, bio da više vjeruju u sebe i da se trude biti bolji u tome što rade jer će tako brže naučiti stvari i napredovati.