Mislava Zuppa je mlada uspješna menadžerica s pet godina iskustva na rukovodećim pozicijama. Trenutno je  voditeljica marketinga i prodaje regionalnog portala DalmacijaDanas, voditeljica video rubrike Dvi tri riči, magistrica kulturologije,  književnica i poduzetnica

1. Što je za Vas uspjeh? Smatrate li se uspješnom?

Na uspjeh ne gledam kao na neku statuu salivenu u zlatu već na cjeloviti proces  od ideje do realizacije. Po završetku realizacije priča i dalje ne staje jer ta statua može biti u mom podrumu, ali i na vrhu planine ili glavnom trgu. Moj život je pastiš satkan od privatnog i poslovnog aspekta. Bez zadrške bih za privatni segment rekla da su moja djeca moj najveći uspjeh. Osmijesi mojih curica: Dore i Julije indikator su njihov sreće, a ako su one na kraju dana sretne to znači da sam uspjela. Nije riječ o sreći koja ima materijalan nazivnik, ta sreća je moje uloženo vrijeme u usmjeravanje njih za život i pokušaj da u ovoj surovoj stvarnosti ne maskiram tu realnost kako bi ih zaštitila nego ih što bolje pripremim za sve što ih čeka. No, tu se događa situacija u kojoj se privatno isprepliće s poslovnim. Dinamika mog posla i fleksibilno radno vrijeme  čine me dostupnom, kada uspijem postići balans da su na kraju dana obje strane “zadovoljne” tada sam uspjela, a vjerujte mi ima uspona i padova na dnevnoj bazi. Uspjela sam, ali danas nisam ni blizu gdje ću biti sutra.

2. Kako se nosite s izazovima života i rada za vrijeme pandemije?

Zamislite situaciju: starije dijete gleda školu na trećem, mlađe se igra s nekom igračkog, ja sjedim za laptopom i radim. Zvoni mobitel. Zove načelnik, čelnik, gradonačelnik, klijent. Javljam se i kreće ozbiljan razgovor. Brže od brzine svjetlosti mlađe dijete u prolazu gasi televiziju starijem djetetu i bježi s daljinskim upravljačem uz glasan smijeh. 

„Poštovani -če (gradona, načelni, klijent) ispričavam se nazovem Vas kada prođe pandemija jer do tada ne vidim situaciju u kojoj ćemo moći suvislo obaviti razgovor od početka do kraja.“

Preživjeh. I ostali ukućani isto. Svi su dobili suvisli razgovor, posao je obavljen. Zemlja se i dalje vrti. #novonormalno

3. Jeste li se na svom karijernom putu suočili s izazovima i kako ste se nosili s njima?

Svaka osoba se suočava s izazovima posebno u karijeri, kud i kamo više kada ste na upravljačkoj poziciji pa uz to što radite nosite odgovornost donošenja odluka. Mlađa ja je sve uzimala srcu, uh koliko sam suza prolila na početku karijere stalo bi u omanji Televisa presenta proizvod, a razlog tome je što beskrajno vjerujem ljudima, htjela bih sama sebe sada utješiti i reći: nauči čovjek s godinama, ali to bi bila laž. Jedino što sam s godinama naučila je koliko-toliko držati jezik za zubima zato sada prakticiram tišinu. Tišina je moj odmak kojim si osiguram vrijeme za donošenje razborite odluke ili odluke hoću li reagirati na situaciju. Nije jednostavno biti žena u poslovnom svijetu na funkciji, treba imati odvažnosti. 

4. Koliko se prodaja promijenila kroz godine?

Niti jedan način prodaje nije konačan, dapače podložan je stalnim promjenama na koje u različitim omjerima utječu kako vanjski tako i unutrašnji čimbenici. Recentni primjer promjene prodajnog modusa operandi koji bi se mogao navesti, a ujedno je i reakcija kompanija na pandemiju COVID 19 je uvođenje web shopova na što su mnogi natjerani upravo lock downom. Kao unaprjeđenje ovog segmenta prodaje možemo navesti prilagođavanje malotrgovačkih lanaca, preciznije njihov dolazak na našu kućnu adresu- web shop s dostavom.  Ovo je tema čiji odgovor stane u znanstveni rad, ali ako mogu sumirati prodaja se mijenja i mijenjat će se prilagođavajući se i osluškujući potrebe kupca/klijenta uz upotrebu i primjenu galopirajuće tehnologije.

5. Kakvu ulogu igraju emocije u prodaji?

Ako prodavač ima vještinu da kod kupca može probuditi emociju zbog koje će on osjetiti potrebu za proizvodom ili uslugom tada je taj prodavač u izrazito zahvalnoj poziciji i ide prema zaključivanju prodaje. U slučaju emocije prodavatelja/prodavača rekla bih da je moja dodana vrijednost emocija koju unosim u ono što radim jer ako ima emocije i ona je vidljiva tada je to očit dokaz da sam predana i time gradim odnos s klijentom koji se temelji na povjerenju.

6. Kako zamišljate liderstvo budućnosti? Kakve lidere trebaju nove generacije? 

Prije su lideri bili jako dobri šefovi koji su prepoznavali potencijal svojih zaposlenika i koristili iznimne vještine kako bi iz svojih ljudi izvukli maksimum, a da ih pri tome ne iskorištavaju. Lider treba biti osoba velikog znanja i iskustva koja jako dobro čita ljudske potencijale i te svoje vještine koristi kako bi upravljao ljudima. Nove generacije za početak trebaju mentore koji nemaju problema s egom i svjesni su da se znanje množi dijeljenjem.

7. Da možete, što biste šapnuli 5 godina mlađoj sebi?

Pogriješit ćeš puno puta, ali ako ne probaš nećeš niti uspjeti.