Vlasnica i voditeljica Health Centra, Štefania Čižmek već se 14 godina bavi prirodnom energetskom medicinom. U svom centru prirodnim tretmanima, masažama terapijskog učinka i vježbama pomaže osobama u rješavanju psiho-fizičkih problema i blokada u međuljudskim odnosima.

1.Kako je nastao Health centar?

Health centar je nastao kao prirodan i logičan slijed događaja od vremena kad sam i sama imala ozbiljne zdravstvene poteškoće s kojima sam se tada suočila, prihvatila i prirodnim terapijama zauvijek riješila. Iskustvo i znanje stečeno kontinuiranom edukacijom te želja i potreba da pomognem drugim ljudima da riješe svoje zdravstvene i druge poteškoće prirodnim terapijama, potaknule su me da kreiram posebne programe i otvorim zdravstveno-edukativni centar.

2. I sami ste bili suočeni sa zdravstvenim problemima? 

Sa 37 godina trebala sam ići na operaciju discus hernije , trpjela sam strašne bolove i nisam bila u stanju obavljati najosnovnije stvari. Uz to sam bila vrlo depresivna, na lijekovima zbog bolova i kroničnog neurodermatitisa, u brizi za svoju djecu i za svoj život. Nitko mi nije garantirao kako će biti poslije operacije, hoću li biti sposobna voditi normalan život ili ću završiti u invalidskim kolicima. Tada sam putem preporuke saznala za ovu metodu i terapije i odlučila krenuti. Tada je počela moja transformacija i tada sam otkrila svoj životni poziv. Kako sam riješila svoje zdravstvene probleme, počela sam se educirati za stručnjaka Tradicionalne kineske medicine i energetske medicine i nisam stala do danas. Shvatila sam koliko je zdravlje bitno ako želimo imati kvalitetan i uspješan život, koliko su ove terapije snažne i kako rješavaju razne zdravstvene i druge probleme te koliko su energetski tretmani i terapije koje provodimo u Health centru potrebne svakom čovjeku.

3. Kako životna iskustva utječu na naše zdravlje?

Sva životna iskustva utječu na naše zdravlje, neka pozitivno, neka negativno. Bitno je kako se mi nosimo s njima, kako mi reagiramo u određenim situacijama jer naša reakcija određuje kakav će biti ishod i hoće li pogoršati ili poboljšati naše zdravstveno stanje. Stres, užurbana svakodnevnica, loši događaji, negativne emocije i odnosi, napetost, nezadovoljstvo sve se to pohranjuje svjesno i nesvjesno u našem organizmu te vodi u bolest, kod nekih brže kod nekih sporije. Na koji naćin da otpustimo stres, otpustimo negativne emocije te kako da se naučimo lakše nositi sa pritiskom, svakodnevnim životnim izazovima, a da pritom očuvamo zdravlje i preveniramo moguće zdravstvene poteškoće? Kako da na prirodan način uklonimo uzrok naših zdravstvenih i drugih problema te ih tako riješimo zauvijek? Life coaching u našem centru daje odgovore na ta pitanja.

4. Jeste li oduvijek htjeli biti poduzetnica?

Biti poduzetnica, nisam o tome mogla razmišljati dok sam se borila sa svojim zdravstvenim i drugim problemima. Kad sam ovim prirodnim terapijama riješila svoje probleme, ojačala svoje psihofizičko stanje, krenula se educirati za terapeuta i life coacha, kreirati i provoditi posebne programe terapija uz moju unutarnju potrebu da pomognem ljudima, logično i prirodno je bilo da otvorim svoj centar i postanem poduzetnica.

5. Što je ono što ste najvažnije u poduzetničkom putu naučili?

Najvažnije što sam naučila je da uvijek treba gledati, misliti i djelovati pozitivno bez obzira na situaciju, da nikada ne treba odustati i da se uvijek treba boriti za ono u što vjeruješ. Energija, zdravlje, hrabrost, visoki duh, vjera i odlučnost su karakteristike koje vode k uspjehu i ostvarenju zadanih ciljeva, pogotovo ako uz sve to još činiš dobro i pomažeš drugima.

6. Poduzetnicima ne manjka volje i ideja, obično ih samo energija u tome ne prati. Kako možemo povećati razinu energije?

Energija je ključ za ostvarivanje bilo kojeg cilja koji smo si zadali. Kod ljudi je to različito netko ima više energije netko manje. Ponekad visoke ciljeve, želje, ambicije ne prati naš energetski kapacitet i tada dolazi do frustracija, nezadovoljstva. Htjeli bismo, a ne možemo i taj neuspjeh nas iscrpi i dovodi do zdravstvenih tegoba.
Upravo u našem centru provodimo niz programa, energetskih tretmana i terapija koji pomažu u povećavanju energetskog kapaciteta čovjeka, dovode organizam u prirodni balans, mirnoću, opušteno stanje što rezultira boljim zdravljem, zadovoljstvom, srećom, većom produktivnošću i uspjehom.

7. Koliko je važno raditi na sebi iznutra jednako kao i izvana?

Raditi na sebi iznutra je jako važno, imati unutarnju higijenu što se automatski reflektira i na našu vanjštinu jer kad smo zdravi, mirni, sretni, opušteni, onda zračimo posebnom energijom i ljepotom. Ključ uspjeha je energija, pozitivno stanje duha, uma i tijela.

8. Vaš savjet za Štefaniju u 20tima?

Savjet za Štefaniju u dvadesetima..Pa imala bi ih više, kao preveniraj probleme prije nego što dođu, kvalitetno iskoristi vrijeme, raditi na sebi,na svom zdravlju i svojoj energiji, koristiti prirodne energetske tretmane, izgradi obrambeni sustav, hrabrost, spirit ,vjeru. Uči znanje koje će ti pomoći da ostvariš svoj cilj; da budeš zdrava, sretna, mlada i uspješna. Ali kako mi u tim godinama i ne volimo primati savjete, mogu reći samo kratko: Uči i radi stvari koje će ti u životu donijeti samo pozitivne rezultate.