Zinka Bejtić je profesorica i prodekanica na Američkom sveučilištu Sharjah u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, TEDx govornica i stručnjakinja za kognitivnu pedagogiju iskustvenog obrazovanja.  Osnivačica je  platforme Teach-Studio koja služi za promicanje emocionalne pedagogije kao načina izgradnje i jačanja pozitivnih odnosa u profesionalnom okruženju i okruženju za učenje.

1. Čime se bavi kognitivno-emocionalni pedagog?

Kognitivno-emocionalni pedagog istražuje socijalni konstrukt okruženja za učenje. Kroz svoj rad ja zapravo ispitujem kako odnosi koje stvaramo unutar te strukture utječu na sposobnost studenata da budu motivirani i uče. Socijalni konstrukt tj. pozitivan odnos između nastavnika i studenata povećava unutarnju motivaciju studenata. Jednom kad nastavnik uspije ukloniti prepreke u komunikaciji, približiti se svojim studentima, te upoznati njihov svijet, potrebe i izazove, on ili ona je u stanju prilagoditi sadržaj i metode predavanja kako bi ih bolje uskladila s studentskim potrebama i načinima putem kojih oni mogu to znanje zapravo aplicirati u svom životu.

2. Kako si otkrila i zaljubila se u to područje?

Predajem već 23 godine. Volim to što radim i uvijek sam bila dobra u ostvarivanju izvrsne komunikacije sa svojim studentima. To je nešto sto mi je zaista bilo vrlo instinktivno. Kako sam napredovala u karijeri, a posebno kad sam počela raditi u administraciji, shvatila sam da se mnogi nastavnici suočavaju sa raznim problemima koji su, gotovo uvijek, uzrokovani nedostatkom razumijevanja, komunikacije i empatije. Ti problemi, ukoliko se ne razriješe, neminovno dovode do loše atmosfere, neispunjenih očekivanja, demotiviranih studenata itd. Stoga sam odlučila istražiti tu tematiku dublje, analizirati što je to što ja radim dobro, te razviti metodologiju koju je moguće primijeniti u praksi.

3. Kako je živjeti i raditi u UAE?

UAE su prekrasna zemlja i zaista sam oduševljena ljudima koji su topli i jako susretljivi . Došla sam na godinu dana i evo ostala deveta godina. Pored lijepog vremena, predivno je živjeti u tako multikulutralnom društvu sa bogatom kulturnom i umjetničkom scenom.

4. Što su te godine rada u obrazovanju naučile?

Volim raditi u obrazovanju. Sa svakim semestrom i novom grupom studenata, energija se mijenja, i iskreno, osjećam da svi mi učimo od svojih studenata koliko i oni od nas. To je jedna lijepa zajednica i sretna sam sto imam priliku da se bavim ovim pozivom.

5. Što ti je najveća motivacija u poslu i osobnom razvoju?

Oduvijek sam bila posvećena rastu i razvoju – bilo profesionalnom ili osobnom. Ovo je poruka koju dijelim sa svojim studentima. Nikad nemojte prestati učiti. Život bez cilja, koji god on bio, je stagnirajući i to se oslikava na sve aspekte našeg djelovanja. Nema boljeg osjećaja od spoznaje da se samosvjesno izlazimo iz svojih zona udobnosti, učimo i rastemo, postajemo bolji. Bez obzira koliko to u tom trenutku bilo zahtjevno, rezultati nikad ne izostanu. To je ono što učim svoje studente. Ako vam je lagodno, ugodno i ne osjećate se ‘opterećeno’ u određenom smislu, to znači da stagnirate, da ne rastete, ne stvarate izazove za sebe, ne postajete kompetentniji u toj nekoj sferi za koju ste se opredijelili. I to ne mora biti samo u profesionalnom smislu, rast se može identificirati kroz opredjeljenje za zdrav život, mijenjanje navika, načina razmišljanja, pogleda na svijet, povećanje energije itd. Općenito, važno je imati cilj, napraviti plan, držati ga se, te naučiti biti odgovoran za svoje postupke a ne uvijek tražiti krivca u nekom drugom ili u okolini. Samodisciplina je također vještina koju bih dodala kao vrlo bitan faktor za uspjeh u bilo kojoj oblasti.

6. Koliko važna empatija za dobro liderstvo?

Danas je vrijeme u kojem žudimo za autentičnošću i slavimo individualnost, međutim, vjerujem da upravo zbog toga indirektno imamo veću potrebu za istinskom povezanošću i želju za pripadanjem zajednici. Svijet bi bio bolji kada bi ljudi imali više empatije. Kada sve to pretočimo u poslovno okruženje – leader je taj koji kreira kulturu tvrtke, usađuje vrijednosti u tim i postavlja standarde i očekivanja. Empatiju kao moralnu vrijednost bitno je imati jer je ona glavna pretpostavka za izgradnju čvrstih veza i otvorene komunikacije pune poštovanja i uvažavanja. A onda, kad smo svi ujedinjeni oko neke ideje, sve ide puno lakše.

7. Što čini danas dobre lidere?

Dobri leaderi osnažuju sve ljude oko sebe. Svi se žele osjećati važnim, svi žele da ih se vidi ili čuje. Dobar leader dat će ljudima tu moć, vjerovat će im i krenut će sa pretpostavkom će da će sve uspjeti. Dopustit će im da podijele njihove ideje i vizije, daju sugestije i aktivno sudjeluju u njihovoj realizaciji. Kad se ljudima jednostavno kaže ili naredi što je to sto oni trebaju učiniti, nema prostora za dijalog, brainstorming, kreativno razmišljanje, nema konekcije, osjećaja povezanosti, nema poleta i pozitivne energije. U tom slučaju, uposlenici neće uložiti istinski trud u ono što rade jer ne osjećaju pripadnost ideji ili projektu. To se jedino može postići poticanjem uvažavanja i osnaživanja svih onih koji su unutar tima.

8. Koji su ti bili najveći izazovi u karijernom putu i kako si ih savladala?

Imala sam krivudav put u karijeri i čak se nekad šalim kako imam profesionalnu krizu identiteta. Danas to slavim, ali dok sam bila mlađa, nije bilo lako odlučiti što je to što “mogu biti”, jer sam bila dobra u mnogim stvarima. Diplomirala sam grafički dizajn, magistrirala filmsku produkciju i doktorirala iz oblasti psihologije obrazovanja. Strastveni sam redatelj filma, likovni umjetnik, ali također istražujem i intrinzičnu motivaciju, te sam predani nastavnik i sveučilišni administrator. Sve ove oblasti se preklapaju na jako zanimljiv način i daju mi mogućnost da sve sagledam iz više perspektiva. Mislim da ćemo u budućnosti vidjeti više interdisciplinarnosti u obrazovanju i profesionalnom razvoju. Stvari se mijenjaju tako brzo, pa osim činjenice da ćemo svi morati biti cjeloživotni studenti da bismo to išli u korak sa znanjem, morat ćemo razumjeti i širi kontekst te nećemo imati luksuz da se specijaliziramo samo za jedno usko područje.

9. Imala si priliku govoriti na TEDx eventu, koja je bila tvoja najvažnija poruka?

Studenti su danas općenito demotivirani, smatraju da je cijela svrha učenja polaganje ‘tog’ ispita ili stjecanju ‘te’ diplome. Ne osjećaju se osnaženo niti sa radošću razmišljaju o svojoj budućnosti. Mnogo je čimbenika koji tome doprinose, a najveći je izazov činjenica da se obrazovni sustav sporo transformira. Ali to ne znači da ne postoji ništa što ne možemo učiniti da sami napravimo promjenu. Svi imamo odgovornost i opet, ukazujem na društveni konstrukt, naš način interakcije s našim studentima. Potrebno je studente otvoreno pitati sto je to što možemo učiniti drugačije da bismo im približili ono što predajemo. Zainteresirati se za njihove živote, svjetove, uključiti ih da aktivno sudjeluju u projektima, naučiti ih da osnažuju jedni druge. Vidjeti ih, čuti ih, pomoći im da izgradimo male zajednice u kojima će moći slobodno, bez straha od osude ili kritike da otkriju i izraze svoj glas. Kada to uradimo, dešava se nešto čarobno. Vidjela sam to puno puta u toku svoga rada. Jednostavno je, međutim, većina nastavnika se ne usuđuje pristupiti studentima na taj način jer se boje da će time izgubiti autoritet i da će studenti dovesti u pitanje njihovu ekspertizu. Iz mog iskustva i kroz istraživanja koja sam radila, zaključila sam da se dešava upravo suprotno. Mi postajemo bliski mentori koje studenti istinski cijene i uvažavaju. Tada oni zaista uče zato sto žele a ne samo zato sto ‘trebaju’ prolaznu ocjenu kako bi išli dalje.

10. Otkrij nam što nas očekuje na Masterclassu 20. svibnja?

Tako sam uzbuđena što mogu podijeliti svoje znanje o tome kako mi kao žene možemo upotrijebiti empatiju kao moćan alat za osnaživanje onih oko nas te pozitivno utjecati na njihove misli, osjećaje i ponašanje. Brinući se za one u našim profesionalnim zajednicama, gradimo jače veze i održavamo profesionalne odnose. Kao žene imamo prirodne instinkte koji su nam bili usađeni tijekom odgoja, ali mnoge od nas vjeruju da, da bismo bile uspješne i izgradile taj profesionalni image, moramo potisnuti svoje emocije, naučiti biti suzdržane, i distancirane. Masterclass će ponuditi praktične savjete o tome kako otkriti i prihvatiti naše empatično ja, nadahnuti viziju i svrhu koja će okupiti ljude oko naše ideje i postati leader koji će kroz transparentnost, njegovanje ljudskih vrijednosti i poštovanje, izgraditi i znati održati radnu atmosferu koja će osnažiti tu nasu malu, ili veliku, radnu zajednicu.