Najteži trenuci učine da shvatimo što je važno, a što nikada nije bilo. Tada konačno vidimo sve ono što smo se godinama plašili vidjeti i priznati sebi da nam treba promjena iz korijena.

Jednom kad padnete na dno, ne možete nastaviti lagati sebe. Ne možete se nastaviti pretvarati da je sve u redu, provlačiti lažne osmijehe kroz filtere i prikazivati vaš život daleko savršenijim nego što jeste.  Na dnu shvatite da više nemate gdje s prikrivanjem vašeg nezadovoljstva. Jedini izlaz je suočavanje i priznavanje sebi da je vrijeme za zaokret. Upravo zato su najteži životni trenuci velika prilika da napravimo prekretnicu, sagledamo situaciju pravim očima i počnemo koračati u smjeru naših snova.

Okidači za promjenu

Kad se nađete u neugodnoj raspravi s toksičnim prijateljem ili članom obitelji, umjesto da na to gledate kao da nešto nije u redu s vama, možda je ta svađa samo pokazatelj i okidač da se udaljite od osoba koje vam crpe energiju. Ako se nađete u nepravednoj situaciji na poslu, umjesto da preuzmete ulogu žrtve, razmislite, možda vam se time otvaraju vrata da zauvijek napustite to toksično okruženje i pronađete ono koje vas nikada neće staviti u poziciju žrtve. Sve loše situacije nas pokušavaju probuditi i suočiti sa stvarnim životom čije pokazatelje godinama pokušavamo gurnuti pod tepih i pretvarati se da je sve u redu. Čak i kad se suočimo sa udaljavanjem nama najdražih osoba, bez kojih ne možemo zamisliti nastavak svog života, možda nam život samo želi pokazati da smo dovoljno snažni i sami, te da nas očekuje put na koji trebamo krenuti samostalno.

Duga poslije kiše

Zapamtite, niti jedan mračni period ne traje zauvijek i nije u potpunosti mračan. Umjesto da ga proživljavamo kukajući nad svojom sudbinom, trebamo se zapitati koje to prilike dobivamo tim gubicima. Možda nas život samo želi probuditi, a zasigurno i naučiti nekoj važnoj lekciji koja će nam trebati da izrastemo u osobu koja će ostvariti sve naše snove. Kad pogledate sve uspješne ljude, vidjet ćete da su ih kroz život pratile i određene nesreće, ali upravo su im one podarile najveća krila, pokazale put, otkrile njihovu svrhu i zaokrenule njihov život u potpuno novom smjeru. Zato sljedeći put kad vam se dogodi nešto loše, nakon što dozvolite sebi da se raspadnete, pokušajte pronaći vašu dugu poslije kiše koja će vas usmjeriti na lekciju i put koji trebate slijediti da biste izgradili svoj život na istinski snažnim temeljima.

Ispočetka snažniji i pametniji

Ponekad nam suze dođu da razbistre naš pogled na svijet, a životne oluje da raščiste sve lažno i suvišno s našeg puta. Naši najteži trenuci nas mogu slomiti, ali i dati snagu da slijedimo put koji smo oduvijek htjeli jer više nemamo ništa za izgubiti. Mogu nam dati hrabrost da konačno budemo ono što jesmo. Da živimo punim plućima i bez kajanja.  Baš zato jer nas više ništa ne spriječava. Nema više lažnih fasada, bajkovitih vila trulih temelja, sad možemo biti slobodni da budemo svoji i da pokušamo. Da damo priliku sebi da zasijamo u svom punom potencijalu. Kad izgubite partnera, posao, prijatelje, članove obitelji, od slomljenog srca teško je vidjeti nešto dobro u tome, ali dajte si vremena, to može postati najbolje što vam se dogodilo.

Najteži trenuci mogu izgledati kao kraj našeg svijeta, ali najčešće su samo prilika za bolji početak svijeta o kojem smo oduvijek sanjali.