Nemojte se plašiti neuspjeha i boli jer često oni u sebi kriju magiju koja će osloboditi vaš život i pokrenuti vaše snove

Priroda nas je stvorila da bježimo od boli i neugodnih situacija pa zašto bismo u njima uopće tražili nešto pozitivno? Upravo u tome najviše griješimo jer nas ništa ne izgradi brže i bolje kao onda kad dotaknemo dno i ništa na svijetu ne probudi naš instinkt za preživljavanjem kao kad ostanemo potpuno sami u svojim izazovima i hrabro se odvažimo pogledati im u oči i shvatiti da smo preživjeli mi i gore.

Sve ono čega se najviše plašite vam se već dogodilo

Koji je vaš najveći strah?  Doživjeti neuspjeh? Izgubiti voljenu osobu? Ostati sami? U nekom obliku sve vam se to do sad već sigurno dogodilo. Doživjeli ste neuspjeh stotinu puta onda kad ste tek učili hodati, a evo vas danas, savršeno hodate i ne sjećate se svih tih krivih pokušaja jer su vam oni pomogli da konačno prohodate. Sigurno ste do sad i izgubili voljenu osobu, nekog dragog prijatelja, dečka ili je ovaj svijet napustila vaša baka, djed ili draga susjeda. Sve to ste doživjeli već i evo vas, dišete, hodate i postojite, savršeno bez svega toga. Zašto se onda plašite svega? Imate 100% stupanj uspješnosti preživljavanja loših situacija i dana, a da probate nešto iz toga naučiti?

Kad god osjetite nelagodu, vi rastete

Sjetite se toga kad god se nađete u nekoj situaciji od koje vam proradi strah i nervoza. Zamislite sebe kako rastete i istežete se izvan zone komfora te da nakon toga više nikada neće biti isti. Bit ćete veći i snažniji. Sjećam se svake situacije koja je za mene bila osobna tragedija: gubitak omiljene bake, prvi burnout na poslu, otkaz i nepravde koje sam proživljavala svakodnevno. Upravo u svim tim trenutcima sam najviše učila i nakon njih više nikada nisam bila ista. Tuga koju sam osjetila gubitkom drage osobe produbila je moju sposobnost da istinski volim i cijenim ljude oko sebe, da se potrudim svaki dan iskoristiti s njima kao da je posljednji te me je ponajviše naučila zahvalnosti. Svi izazovi na poslu su me naučili da se zauzmem za sebe, da shvatim koliko vrijedim i da postavljam zdrave granice na poslu. Zapravo, moji najveći osobni uzleti su se dogodili upravo nakon tih svih padova.

Prihvatite neizvjesnost i stalne promjene

Bića smo navika i cijeli život jurimo za sigurnošću, bila ona u materijalnom obliku ili u obliku tuđe ljubavi i podrške. No, kada spoznamo da je ona samo iluzija i da sve što nam se naizgled čini sigurnim, može jednako tako nestati preko noći, nakon inicijalnog šoka, osjetimo slobodu i olakšanje te naučimo živjeti u trenutku, prihvaćati promjene i vjerovati da su one za naše najveće dobro. Koliko god nam nekad teško bilo prihvatiti odlazak neke osobe iz našeg života ili nedostatak njene podrške i prisutnosti kad nam je najpotrebnija, istovremeno učimo voljeti je zato što želimo, a ne zato što je trebamo. To je potpuno drugačija vrsta ljubavi, nesebična i slobodna. Tako je i s materijalnim stvarima. Kada znamo da ništa ne moramo imati, ali možemo ako želimo, da je na nama izbor i da stvari ne posjeduju nas nego mi njih, vraćamo svoju moć i shvaćamo da jedina sigurnost kojoj težimo leži u nama samima.

Kad god vam se čini da vam život oduzima, vjerujte, da ćete uvijek na kraju biti na dobitku. Postat ćete usavršenija, bolja i snažnija verzija sebe spremna na sve magične trenutke koje vam život sprema u budućnosti. Prihvatite sve što vam život danas servira i potražite nešto dobro i ukusno u tome.