Želite upoznati što veći broj ljudi s vašim proizvodima i uslugama, izgraditi snažnu zajednicu kupaca koji prate vaš brend i uz to dobro zaraditi? Dobrodošli na Instagram.

Jedna od najbrže rastućih društvenih mreža prošli mjesec dosegnula je više od 150 milijuna dnevno aktivnih korisnika, a poseban poticaj pružio je novi segment Instagram Stories koji bilježi sve veći rast među korisnicima.

Gdje je tu vaš brend?

Mučite li se i dalje s povećanjem broja followera? Još niste odgonetnuli koji sadržaj najbolje prolazi? Ili još uvijek niste smogli snage zakoračiti na tu društvenu mrežu?

Kliknuli ste na pravi članak jer u nastavku otkrivamo sve tajne kako do uspjeha na Instagramu.

  1. Dojmljivi vizuali koji pričaju vašu priču

Instagram je  platforma na kojoj dominira fotografija pa ukoliko nemate lijepe vizuale vašeg brenda i ne vidite mogućnost da biste ih mogli u budućnosti raditi, možda je bolje da pričekate s otvaranjem Instagram profila. Stavljati fotografije vašeg proizvoda na bijeloj pozadini bez priče i poruke ili korištenje formata za druge medije je  prvi smrtni grijeh na Instagramu koji diše i živi za vizualnu bajku. Ukoliko namjeravate raditi vlastite vizuale, isprobajte flat lay vizuale koji odlično prolaze na Instagramu.

  1. Filteri, filteri i još filtera

Zaboravite #nofilter priču kada se radi o vašem brendu na Instagramu. On tamo treba zasijati u svom najljepšem ruhu i ostaviti pratitelje bez daha i to toliko da jednostavno ne mogu odscrollati dalje, a da ne kliknu na vašu objavu. Stoga nemojte zaboraviti upotrebljavati filtere, a možete krenuti od prvog po redu i najpopularnijeg na Instagramu (koji je i moj osobni) – Clarendon. On istovremeno posvjetljuje, naglašava i dodaje intenzitet vašoj fotografiji pa nije ni čudo da je osvojio sve korisnike, ali svakako prije objave isprobajte i ostale filtere. Njegove pratilje po popularnosti su: Gingham, Juno, Lark i Mayfair pa držimo fige da jedna od njih bude pravi izbor za vaš brend. 🙂

  1. Hashtagajte #likeapro

Koliko god (pretjerana) uporaba hashtagova nekima smetala, ne postoji bolji način da dosegnete veći broj korisnika na Instagramu. No, trebate ih koristiti pametno. Zlatno pravilo je između 3 i maksimalno 7 hashtagova po objavi, a najbolja kombinacija je korištenje relevantnih lokalnih, ali i popularnih globalnih hashtagova. Naprimjer, ako ste modni stilist i želite objaviti odličnu kombinaciju sa zagrebačke špice, svakako koristite #fashion (općenito), #ootd (konkretnije) i #moda (jezično bliže) te #zagreb (lokalno). Na taj način osiguravate da vašu objavu vide i oni koje lokalno zanima moda, ali i da je i zamijete i oni „preko bare“. Najpopularnije hashtagove za vaše područje možete provjeriti ovdje.

  1. Izgradite svoju bazu pratitelja kroz suradnje s influncerima

Najveća briga onih koji pokrenu svoju Instagram stranicu je kako izgraditi kvalitetnu bazu pratitelja. Za početak, odredite svoju ciljnu skupinu i napravite popis najpopularnijih Instagram profila koje vaša ciljna skupina prati. Možete im se javiti direktno i pitati za suradnju, a ovisno o interesu influencera, takva suradnja može biti besplatna, plaćena ili kompenzirana. U svakom slučaju, to je najsigurniji način da dođete do svojih potencijalnih kupaca jer vam nije cilj samo imati veliku brojku followera, već da su oni doista vaši fanovi i kupci vaših proizvoda ili usluga.

  1. Dijelite trenutke za pamćenje

Koristite opciju Instagram Stories da biste „navukli“ vaše followere na priču o vašem brendu iza scene. Podijelite naprimjer behind the scenes snimak ili fotke s vašeg novog photoshoota ili TV reklame kao teaser onome što dolazi ili podijelite neku zabavnu situaciju pomoću koje ćete se približiti vašim followerima. Ukoliko vam predstoji neko događanje, napravite i live Instagram video ili organizirajte sa svojim followerima live Q&A putem Instagrama. Cilj je da im ponudite svjež, zanimljiv i zabavan sadržaj. Zašto? Istraživanja su pokazala da jedna od pet Instagram priča dobije odmah barem jednu poruku od followera! Je li to vaš novi vjerni kupac?

Za dodatne savjete javite nam se na info@shhhefica.com, a za dodatnu inspiraciju pratite nas na Instagramu! Sretno! 🙂