Svi imamo priču kojom se predstavljamo drugima, satkanu od naših najuspješnijih trenutaka i dana kad smo se osjećali na vrhu svijeta kojeg se prisjećamo s osmijehom na licu.

No, postoje i oni skriveni dijelovi priče, između sretnih redaka, o neuspjehu, obeshrabrenju, sumnji u sebe, razočarenjima i dnu. Ti dijelovi često ostaju dobro skriveni ili prekriveni sjajnim ukrasnim papirom savršenog života kojeg nitko od nas ne živi.

Magija skrivenih poglavlja

Možda trenutno živite svoje skrivene dijelove priče, osjećate se kao potpuni promašaj, ne vidite ništa pozitivno u svom životu i pitate se kada ćete prestati lagati sebe da će biti bolje. Možda trenutno ne pronalazite riječi da opišete drugima prazninu koju osjećate, možda bez ikakvog razloga, a možda i sa suviše njih. Možda vam trenutno ništa nema smisla, ni vaše misli, ni vaše emocije, ni vaše postojanje i svrha. Najradije biste preskočili ta poglavlja i vratili se u ona pobjednička, obasjana suncem, gdje ste vi na pobjedničkom konju, no upravo ta poglavlja koja se ne usudite pročitati naglas su ona koja bi drugima najviše pomogla da razumiju vašu priču i zavole vas u cijelosti.

Čudovište koje ne postoji

U trenucima slabosti, često se, poput ranjenih životinja, povučemo u tišinu naših zidova dok ne zaliječimo naše rane i popravimo sjajni osmijeh koji predstavljamo svijetu. Tada se još više izgubimo u mračnim podrumima naših strahova i optužujućih misli, izolirajući se od svijeta i skrivajući svoju ranjivost. Upravo pričanjem vaše priče u cijelosti, možete unijeti svjetlost u vaše mračne podrume i shvatiti da čudovište koje ste skrivali svih ovih godina – ne postoji. Bilo je samo plod vaše mašte i odraz vaših najvećih strahova. Vi ste uistinu ona sjajna osoba koju ste toliko željeli predstaviti drugima bez mračnih mrlja. Ali prije toga, morate te mrlje iznijeti na svjetlost i prestati ih se sramiti.

Istinska pobjeda leži u prihvaćanju

Najmračnija poglavlja našeg života su ona koja nas čine pobjednicima. Ona nas stavljaju na pobjednički tron i daju nam priznanje koje zaslužujemo. Tek kada smo spremni prihvatiti da naša priča nije samo život u sjaju, već i u tami, možemo preuzeti medalju za uspješnu borbu sa čudovištima iz tame. Ono što ćemo ubrzo shvatiti kad ih izvedemo na površinu je da uopće nisu tako strašna. Svi ljudi oko nas imaju svoja čudovišta koja su kreirali i dodali im najstrašnije osobine. Istinska pobjeda je prihvaćanje skrivenih dijelova naše priče, ma koliko zastrašujući bili jer ne možemo krenuti naprijed dok se ne riješimo utega koji nas drže na mjestu

Snaga nije samo čin pobjede već predana borba u svakom mračnom trenutku.

Pretvorite mračna poglavlja u najljepša poglavlja vašeg života.