Lucija Lugomer, inspirativna je mlada dama zanosnih oblina pred čijom je ljepotom pokleknuo čak i talijanski Vogue. Snažnog samopouzdanja i pozitivne energije koja isijava iza svake njene objave na društvenim mrežama, Lucija svakodnevno ponosno promovira obline i osnažuje sve nas da prihvatimo sebe i svoje tijelo sa svim nesavršenostima.

1. Koliko je teško biti “drugačiji” u Hrvatskoj?
U Hrvatskoj je to jako teško, ali uz ovako divnu publiku kakvu imam ja, sve loše nekako pada u zaborav te ono dobro cvjeta, ali i traje. Ne mogu nikako dovoljno naglasiti koliko je modna scena u Hrvatskoj, pa tako i u svijetu, jako okrutna te koliko je bitno biti svoj da bi izdržao ovo sve.

2. U kojem trenutku si odlučila na to gledati kao na prednost, a ne kao  na nedostatak?
Onda kada sam izgradila svoj karakter, a i život te sam od sebe nauči da moraš biti oprezan, s ljudima, ponajviše.  Zahvaljujući svim svojim pratiteljima kojih je svakim danom sve više, njihovim inspirativnim porukama te onima koji mi pišu da sam im promijenila pogled na život, slavim to kao prednost. To je snaga koja je nepokolebljiva! 
lucija lugomer

Izvor: www.facebook.com/lucija-lugomer

3.  Kako si se kroz godine naučila nositi s negativnim komentarima?

Kroz godine jednostavno naučiš što je u tvom životu primarno. Posvetiš se tome i ideš dalje. Kada sam se odlučila baviti ovim poslom, znala sam da me čeka i ‘prljava’ strana priče, stoga sam se psihički već pripremila na negativne kritike. Ali kako kažu ‘Za dobrim konjem, prašina se diže’ 😉


4. Jesi li oduvijek znala da ćeš biti uspješna u svijetu mode?

Bila bih apsplutno neiskrena kada bi rekla da sam znala. Nije mi to bio glavni cilj već sam jednostavno gurala po svome. Danas se divim samoj sebi kako sam neke stvari izgurala, a već u istom trenu gledam kako ću izgurati ove sada…ali to je život, bili vi poznati ili ne. Bit svega je što je u glavi i u duhu čovjeka. Lijepo je dati si do znanja da je normalno imati i loš dan, a opet, osmijeh je najiskreniji dio mene.


lucija lugomer

Izvor: Telegram.hr

5. Što je ono što te je najviše pozitivno iznenadilo, a što negativno na cijelom putu?

Uvijek i zauvijek ce me najviše iznenađivati predivne poruke koje dobivam svakodnevno od toliko predivnih ljudi. Voljela bih kada bih mogla to sve sažeti u jednu rečenicu koliko mi je srce veliko i kako bi sve te ljude željela vidjeti na jednom mjestu i reći im koliko ih volim i cijenim baš zbog toga što su takvi kakvi jesu.  Negativno me uvijek zaprepasti doza zlobe u nekim ljudima te takvima uvijek kažem da i njihov život moze biti lijep ako se potrude ne zivjeti tuđi i ne šire loše okolo. Nikome ne čine ništa dobro i lijepo time.


6. Imaš li ti neku poznatu damu kojoj se diviš i koja ti je inspiracija?

Imam ih podosta, a opet najveća od svih, nekima sada već i klisej, je moja mama! Nažalost, osoba koja živi iskljucivo u mom sjećanju i uspomenama, ali najviše u srcu i glavi. To ne mora nužno značiti da mislim na neka poznata imena… zašto? Samo zato što su medijski rasprostranjena? Uh. Divim se svakoj ženi koja je pobijedila prvenstveno – sebe. Te žene su moja inspiracija, a ja sam im najveći fan!


lucija lugomer

Izvor: www.facebook.com/lucija-lugomer

7. Što bi poručila 5 godina mlađoj Luciji?
Ukratko: živi svoje godine, ne opterećuj se manje bitnim stvarima i smij se aposluuuutno u svakoj prilici pa čak i onda kada te nitko ne razumije. 🙂