Sigurno ste već čuli za brojna znanstvena istraživanja koja su potvrdila da nas iskustva čine daleko sretnijima nego bilo koje kupljene stvari.  Zašto je to tako?  Kada kupimo nešto novo, naprimjer novi mobitel, to nas učini sretnim, ali samo na tren jer:

  • Brzo se na to naviknemo – iako nam se možda taj model činio nedostižnim, sada kad ga imamo, polako postaje dio naše svakodnevnice i nije više toliko zanimljiv.
  • Stalno povećavamo apetite – jednom kad posjedujemo ono što smo smatrali nedostižnim, stvaramo nova očekivanjai težimo kupiti još više, veće, bolje.
  • Trava drugih postaje zelenija – sretni smo sve dok ne saznamo da naša prijateljica iz srednje škole ima još napredniju verziju i onda želimo i mi više, a naravno, uvijek će biti netko tko ima više od nas tako da u toj “utrci za sreću” ćemo teško pobijediti.

Za razliku od materijalnih stvari, doživljena iskustva postaju dijelom naše osobnosti. Kažu da nismo ono što posjedujemo, nego smo zbroj svih stvari koje smo vidjeli, napravili i svih mjesta koja smo posjetili. Kupnja novog Apple Watcha neće promijeniti tko ste, ali godišnji odmor koji provedete na trekingu u Nepalu će promijeniti vas, vaš pogled na svijet i vaš doživljaj sebe.

Ne trebate putovati miljama daleko da biste pronašli takva iskustva jer na sreću, u Hrvatskoj takvih imamo sve više. Ivana Žigić, iz tvrtke TownSight, izdvojila nam je 5 nezaboravnih iskustava koja si možete priuštiti već danas.

  1. Jedrenje uz zalazak sunca u Splitu

Image Source: TownSight

Dvosatno jedrenje na mirnim morskim valovima uživajući uz jedan od najljepših zalazaka sunca na Jadranu vratit će vam unutarnji mir i pružiti neophodan odmor od užurbane svakodnevnice.

  1. Jahanje u Konavlima

Image Source: TownSight

Povežite se s prirodom u dvosatnom jahanju kroz neistražene šumske puteve koji pružaju neodoljivi pogled na morsku obalu.

  1. Spuštanje Cetinom na gumenim kolutima

Image Source: Town Sight

Za sve one koji se najbolje odmaraju uz adrenalinsku zabavu, spuštanje niz brzace i slapove Cetine doživljaj je koji će pamtiti!

  1. Kayaking i ronjenje u Brelima

Image Source: TownSight

Uživajte u bajkovitim prizorima  Brela i ispitajte svoju fizičku spremu uz  ronjenje i vožnju kayakom. Zabavnu avanturu možete ovjekovječiti fotkanjem  ispod površine mora!

  1. Kavena tura po Zagrebu

Image Source: TownSight

Ako obožavate kavu, a još niste otkrili gdje je najbolja u Zagrebu, specijalizirani vodič će vas provesti po najboljim mjestima! Uz to ćete naučiti sve o procesima i pripremi najfinije kave!

Više jedinstvenih tura možete pronaći na www.townsight.com, a za savjete nam se slobodno javite na info@shhhefica.com.