Osjećate da vam je potrebna promjena u životu? Ali ne znate u kojem smjeru krenuti, što i kako mijenjati?

Najprije trebate shvatiti da je taj osjećaj posve normalan i da ga svi u nekoj fazi svog života doživimo.  Osjećamo kao da besciljno lutamo ovim svijetom, vrtimo se u krug, ponavljamo iznova iste obrasce bez ikakve svrhe. Najčešće pitanje koje nam se javlja je “Čemu sve ovo” ili “Do kad ovako”.

Najveća greška koju možete napraviti, a čini se posve logičan potez je da krenete očajnički tražiti rješenje. Oni malo mudriji će probati tražiti okolo prečicu i  savjete od drugih što trebaju napraviti sa svojim životom.  Zapamtite, koliko god pametni i uspješni ljudi oko vas bili, nitko vam neće znati odgovoriti na pitanje koje je za vas jer samo vi imate na njega odgovor.  Uštedite si vrijeme, trud i paniku traženja odgovora izvana jer je samo u vama ključ koji razrješava enigmu.

Gdje nastaje “problem”?

“Problem” je sama vaša misao da trebate uvijek znati što želite i da je ta odluka onda uklesana u kamenu. Nije ni čudo da ste u panici i pod stresom kad pred želite ponijeti tako veliki teret. Nitko na svijetu ne zna što će biti za 5, 10, 15 godina, kamoli za cijeli život. Zašto vi onda želite  toliko precizno odrediti novi smjer svog života koji će vam predodrediti svaki tren do kraja života. Ogroman pritisak.

Želite čuti jednu tajnu?

Nitko nema plan. Nitko ne zna što želi. Nitko ne zna kako će mu cijeli život izgledati i gdje će ga različiti putevi odvesti.

Život se živi iz dana u dan, prihvaćanjem sadašnjeg trenutka i izazova koji nam dolaze u susret.  To vam oslobađa toliko energije da umjesto da brinete, konačno možete živjeti. Vaša briga i strahovi vam samo zamagljuju vid i umjesto da date svom životu smisao, vi postanete još izgubljeniji. Slijepi i nemoćni.

Što ako nemate želja?

Naše želje, strasti i naša svrha nikada ne mogu nestati. Ako vam nisu vidljive, vjerojatno ste ih skrili iza gomilu svojih strahova i uvjerenja da se one ne mogu ispuniti. Raščistite svoje strahove, posegnite za onom najdaljom, prašnjavom policom i pronaći ćete ih jednako blistave kao kad ste bili dijete.  Sjetite se što ste voljeli raditi kad ste bili dijete? U kojoj igri biste se toliko uživjeli da biste zaboravili na vrijeme? Tu leži vaša svrha i smisao koji osjećate da vašem životu nedostaje.

Kako do rješenja?

Pogledajte što vas dijeli od vašeg života iz snova? Jesu li to vaše sumnje, strahovi, osjećaji da niste dovoljno dobri za ono što želite? To su sve filteri koji vam zamagljuju vid i onemogućavaju da se krećete putem svog srca. Rješenje je da slijedite svoje srce, ono uvijek zna pravi put. Ali ako ste još u magli, umjesto da tražite putokaze izvana,  radite na povezivanju sami sa sobom. Riješite se svih uvjerenja, misli i strahova koji vam stoje na putu i magle vid. Iza svakog vašeg straha, otkrit ćete, je samo preuveličana misao. Sve je laž. Sve vaše prepreke od kojih strahujete uopće nisu utemeljene i male su šanse da će se dogoditi

Zapamtite, ne možete predvidjeti budućnost niti biste trebali. Ne morate sad zamisliti i odlučiti što i gdje ćete biti i da je to vaš konačan odgovor, bez izmjene. Samo možete biti najbolja verzija sebe danas, raditi najbolje što možete i razvijati se u smjeru koji osjećate da je najbolji za vas. Kad to shvatite, nema više stresa i panike. Miče se magla i izlazi sunce koji vam osvjetljava put vašeg srca.