Koliko god se loše danas osjećala i situacije u kojima se nalaziš se činile bezizlaznim, znaj, da uvijek svemu dođe rasplet i kraj.

Loši dani se uvijek završe. Zbunjenost, razočaranje, frustriranost i  besane noći ne traju zauvijek. Slomljeno srce i duh nije kraj tvoje priče, osim ako ne odlučiš tako. Nakon kiše uvijek dolazi sunce, nakon svih teškoća dolazi mir i duga sreće nakon svih nesretnih trenutaka.

Nikada nemoj izgubiti vjeru

Doći će dan kad će sve doći na svoje, neovisno radi li se o tvojoj karijeri, ljubavi ili prijateljskim odnosima, financijama ili zdravlju. Možda osjećaš da ti sad baš ništa od toga ne ide od ruke i razmišljaš koje prokletstvo si dobila, kako i od koga. Vjeruj, sve je tu da te učini snažnijom, ukaže ti na mjesta na kojima si ranjiva i na kojima trebaš jačati da možeš podnijeti sve blagoslove koje je život spremio za tebe. Što više jačaš, spremnija si za veličanstveni život koji te očekuje.

Možda danas ne vidiš put kako ćeš doći do njega, zbog magle svih loših riječi, osjećaja i razočarenja, ali taj put postoji i čeka na tebe. Nekad samo moraš pustiti da se dan razvedri i da u sebi pronađeš snagu da se boriš za sve ono što želiš bez obzira na sve ono što ti se dogodilo. Možda se sve to dogodilo da shvatiš što je tvom srcu važno, a što su bila očekivanja okoline i tuđe želje koje su te vodile na krivi put, onaj koji nikako nije bio za tebe.

Nikada nemoj izgubiti nadu

Pronaći ćeš način kako da se digneš sa dna i snagu da nastaviš dalje.  Možda se tvoja nada krije u nekom snu kojeg si davno zakopala jer su ti drugi rekli da se on nikad neće ostvariti. Vrijeme je da ga oživiš i pretvoriš u stvarnost, unatoč svemu i unatoč svima. Eliminiraj sve iz svog života što te tjera da misliš da se život o kojem sanjaš nikada neće dogoditi. Utišaj sve zle glasove, loše situacije i zapali sve lažne dokaze da život koji želiš nije za tebe. Neka tvoja želja i nada uvijek budu jače od svih tvojih nedaća.

Nauči živjeti neko vrijeme s pitanjima dok čekaš odgovore zašto su se neke stvari morale dogoditi. Odgovor će doći i bit će daleko veći od svih tvojih sumnji. Shvatit ćeš da sve što se dogodilo, dogodilo se za tvoje najveće dobro i da život nikada nije igrao protiv tebe, nego za tebe. Da postaneš dovoljno snažna za veliki život koji si poželjela.

Nikada nemoj izgubiti sebe

Koliko god ti se čini da si rođena u krivo vrijeme i na krivom mjestu, među potpuno krivim ljudima i da je problem u tebi, nikada se nemoj umanjivati i utišavati svoj glas.  Nikada nemoj stojati na svom putu i pustiti da tvoje misli i riječi razdiru tvoje srce i sabotiraju tvoje snove. Pronađi snagu i hrabrost da napustiš sve ono što vrijeđa tvoje srce, sve ono što mu ne pripada i što je daleko ispod njegove veličine.  Ne dopusti da strahovi oblikuju tvoj život. Pusti da tvoj potencijal razbije sva prethodna ograničenja i stvori novi put koji će te odvesti do života o kojem si sanjala.

Umjesto da težiš da postaneš savršena, teži da pronađeš svoju svrhu. Postoji razlog zašto u sebi nosiš sve te snove, talente i osobine. Ne trebaš umanjiti sebe da bi pripadala.  Ne trebaš prestati griješiti već učiti iz svojih grešaka. Živi u skladu sa sobom, griješi, padaj i ustaj snažnija. Nikada ne dopusti da to poljulja tvoju vjeru.

Nikad nemoj prestati vjerovati da tvoje vrijeme dolazi i da će sve biti daleko bolje nego što si ikada mogla zamisliti. Vrijedno je čekanja i borbe.