Mislite o sebi i svom životu pozitivno, ne da biste lagali sami sebe, nego da biste imali život o kakvom sanjate.

Pokušajte se sjetiti što vam je sve okupiralo misli posljednjih mjesec dana?  Zamislite ako se barem mali dio tih vaših, misli ostvario u mjesec dana, što mislite da se dešava s tim istim mislima i uvjerenjima koja stvarate i gradite godinama, možda čak i desetljećima?

Vaše misli su nesvjesno postale vaša stvarnost

Nekima od vas ova rečenica zvuči zastrašujuće, dok drugima možda zvuči optimistično. Prvima jer znaju da su mislili većinom negativno ili se previše brinuli i strahovali. Nezadovoljni svojim životom u cijelosti ili možda samo nekim određenim dijelom svoga života,  kao što je poslovni uspjeh ili neuspjeh, možda financijske odluke, odnosi u obitelji, odnosi s prijateljima ili suradnicima ili bilo što drugo. Zazvučalo vam je zastrašujuće jer vam je rečeno da ste sve te stvari i situacije zapravo vi izazvali sami sebi, točnije izazvale su ih vaše misli koje su nakon što ste ih bezbroj puta u glavi ponovili, postale vaša stvarnost. Ono o čemu stalno razmišljate, ono što sami sebi ponavljate u glavi, ono što vam izaziva strah tako prodoran da vas steže u prsima, sve te negativne misli „protiv kojih se stalno iznova borite“, dolaze u vaš život. Dakle, vi brigom i strahovima sebi činite upravo suprotno od  onoga što biste zapravo htjeli.

Dajte si vremena za promjenu

Umjesto da strah zamijenite nadom, da odbijeni CV vidite kao priliku za nova iskustva koja ćete staviti u sljedeći, da umjesto svojih mana svaki dan razmišljate o svojim vrlinama, vi odabirete razmišljati suprotno i upravo sve to dolazi u vašu sadašnjost i ostvaruju se vaši najveći strahovi jer ih mislima iznova „hranite“. I onda krivite sudbinu, krivite druge ljude, nesretne okolnosti, a trebali biste se suočiti sami sa sobom.  Počnite postepeno, tako da najprije pokušate samo primijetiti misli koje vam izazivaju „negativne osjećaje“. Dajte si vremena za rast i novi početak. Pružite si novu priliku i ne osuđujte sebe za ono što je bilo. To je sada u prošlosti, a vi živite u sadašnjosti.  Kada znamo bolje, radimo bolje.  Oni kojima je rečenica, da smo sami „krojači svoje sudbine“  i da ono što mislimo postaje ono tko jesmo, unijela nadu i optimizam, oni su već zaista svjesni da je u njima moć. Oni su svjesni da svojim mislima i svojim uvjerenjima određuju kako će njihov život izgledati.

Pozitivno razmišljanje nije iluzija

To nije samo popularna uzrečica ni način na koji zavaravamo sebe da nam bude lakše kroz život. Pozitivne misli su vaša navigacija do uspjeha i sreće. Niti jedna uspješna i uvažena osoba na svijetu nije postigla svoj uspjeh razmišljajući negativno. Bilo to negativno mišljenje o sebi, o svojim sposobnostima, o situaciji u svijetu, o drugim ljudima ili bilo što slično. Uspješni su oni ljudi koji u svakoj situaciji uspijevaju pronaći nešto dobro pa čak i u onim najizazovnijima. Oni znaju da kakvim mislima započinješ dan, da će ti tako taj dan i izgledati, a samim time i cijeli život. To je supermoć, a vi je imate u sebi. Kakav život želite imati, takve trebaju biti i vaše misli svaki dan. Stvarajte sami sebi prilike koje želite da vam dođu.

Ako nitko ne vjeruje u vas, vi budite ti koji će uvijek vjerovati

Nemojte sami sebi govoriti da ne vrijedite, da niste dovoljno dobri, da niste dovoljno odvažni. Umjesto ružnih i negativnih uvjerenja, prihvatite sebe i  već danas odlučite misliti pozitivno, Mislite ono što želite živjeti.Ne sutra, ne od ponedjeljka,  nego od danas!  Jer svi vi duboko u sebi znate da  zaslužujete  više od ružnih riječi i neostvarenih snova. Postanite svjesni svojih riječi, svojih misli i njihove snage. Uskoro ćete primijetiti kako više ni ne možete misliti negativno, jer znate da vam već sutra nešto negativno stiže, to je čista matematika.

Mislite pozitivno jer ono što mislite to postajete.