Zatvori oči i poslušaj otkucaje svog srca. Udahni duboko i shvati koliki je to blagoslov. Godina iza nas nikome nije bila jednostavna, ali blagoslove udaha i otkucaja srca joj ne možemo osporiti.

Nije jednostavno tražiti dobro kad strah nasilno zauzima prostor i ono malo mira i životne radosti koje smo uspjeli sačuvati. Nije vrijeme da filozofiramo i tražimo veliku životnu svrhu već da saniramo vlastiti unutarnji mir i osnažimo temelje našeg života.

Kako biti sretan dok živimo u strahu?

Sretan život ne znači život bez izazova, suza i gubitaka. Baš suprotno, najsretniji i najuspješniji ljudi su se susreli s najvećim tamnicama i života te u njima pronašli svjetlo. Svoje svjetlo. Svjetlo koje dolazi iznutra. Ako vjerujete da u ovoj situaciji ne postoji svjetlo na kraju tunela, to je zato što ste ga prestali tražiti u sebi. Jedino vi sebi možete podariti mir, bezbrižnost i sreću. I to prihvaćanjem svega što jeste i vjerom punim srcem u sve ono što možete stvoriti.

Koji je smisao života ako patimo?

Nije smisao života patiti već učiti. Skupljati lekcije kao komadiće slagalice boljeg sebe. Kad se najgore stvari događaju, treba sjesti kao najmarljiviji učenik u prvu klupu i bilježiti, učiti i postajati mudriji. Ne o vanjskom jer to ne možete kontrolirati već o vašem unutarnjem. Krizne situacije pokažu koliko vjerujete sebi, a koliko se oslanjate na druge.Što možete u svom malom svijetu posložiti drugačije da kada se ponovi loša situacija, vi imate snažnije temelje za krenuti dalje?

Darujte si hrabrost, strpljenje i mir

U Novoj godini darujte si hrabrost da se suočite s trenucima nesigurnosti, straha i neizvjesnosti. Preuzmite kormilo vašeg broda ma koliko ga život jako ljuljao. Stanite čvrsto s vjerom u sebe i nijedna oluja vas neće moći pomaknuti. Prihvatite činjenicu da je život često nepredvidiv, težak i zbunjujući, ali da uvijek dobije svoj smisao kroz izvjesno vrijeme. Darujte si strpljenje da pričekate razlog zašto se sve ovo događa, a pri tome vjerujte da se sve događa u vašu korist.

Odaberite dobro čak i ako se ništa oko vas ne čini dobrim. Čak i kada su oko vas loši ljudi, kaos i patnja, zadržite svoj mir i budite drugima mirna luka u čijim očima i osmijehu će se odmoriti.