Vaše omiljene poderane traperice, majice u kojima nazire dekolte i haljinice koje laskaju vašoj figuri mogu biti idealne da zasijate na špici i pokažete da imate besprijekoran street style , ali u poslovnim situacijama  morate imati na umu da je svaki detalj vaše vanjštine način na koji prezentirate sebe i svoj posao drugima.

Bez obzira na to što je danas uvriježeno mišljenje da su stil i odjeća osobni odabir svakog pojedinca, kada je riječ o poslovnom svijetu, upravo vas taj odabir može konstantno udaljavati ili primicati korak bliže napretku.

“Daj djevojci prave cipele i ona će osvojiti svijet.”
Marilyn Monroe

Osim što vaš stil odjevanja utječe na to kako vas drugi doživljavaju, dobro je znati da  i različite odjevne kombinacije  imaju utjecaj i naše emocije i stavove.  Tako formalna odjeća u nama može pojačati osjećaj samopouzdanja i kompetentnosti, a opuštenije odjevne kombinacije  pomažu nam da se osjećamo ugodnije i smirenije.

O odabiru odjevne kombinacije prije polaska na posao ne trebate mozgati satima, samo se potrudite odabrati uvijek urednu i profesionalnu odjeću koja će istovremeno pozitivno utjecati i na vaše raspoloženje.

Osim što će vam to pomoći u ostvarivanju boljih poslovnih učinaka, također će ostaviti bolji dojam na vaše kolege i nadređene.

„Jednostavnost je ultimativna elegancija.“
Calvin Klein

Iako odijelo ne čini čovjeka, činjenica je da ste s pravom odjećom uvijek na dobrom putu prema napretku i pod tim nikako ne mislimo da se vaša garderoba treba sastojati od strogih poslovnih odijela i beživotnih kombinacija. Urednost, briga o detaljima i usklađivanje stila s industrijom u kojoj radite uvijek su dodatni plus kada je riječ o vlastitoj prezentaciji u poslovnom svijetu. Osim što ćete odabirom neutralnijih tonova, klasičnijih krojeva i snažnih detalja ostaviti dojam osobe koja brine sama o sebi, također ćete na svoje šefove i kolege ostaviti dojam stručne osobe koja je sposobna voditi posao u pravom smjeru.

“Tijekom godina sam naučio da je najvažnija stvar na haljini žena koja je u njoj.”

Yves Saint Laurent

Bez obzira na sve navedeno, iznimno je važno da u svojim poslovnim odjevnim kombinacijama uvijek naučite zadržati dio sebe. Bilo da je riječ o omiljenom komadu nakita, remenu ili marami, naučite se igrati s detaljima koji će na decentan način odražavati vašu osobnost u poslovnom svijetu. Pogledajte kako to radi Morena Milevoj!