Da biste izgradili uspješan brend danas, nije dovoljno samo imati kvalitetan proizvod ili uslugu.  Trebate i snažnu misiju koja teži dugoročno unaprijediti živote vaših kupaca, korisnika ili klijenata.

Prema istraživanjima  industrija organizacije događanja će narasti 44% do 2020. godine, a najveći postotak rasta doći će upravo od brendiranih događanja. Zašto? Zato što  putem njih možete najefektnije prenijeti vašu misiju i diferencirati se od konkurencije.  Ne morate nužno sami organizirati događanja, možete se povezati s nekim događanjem koji dijeli vrijednosti vašeg brenda.

Koje su vaše vrijednosti? 

Prije nego zasučete rukave i krenete u novi segment promocije, razmislite – kakvu povezanost želite stvoriti s kupcima? Oni teže osobnim interakcijama i dodatnim iskustvima s vašim brendom. Možete li im ih ponuditi? Odgovori na ta pitanja će vas usmjeriti u vrstu događanja na koju se trebate fokusirati da biste postigli ono što želite.  Za koju god se vrstu odlučili, to događanje treba biti utjelovljenje vrijednosti i poruka vašeg brenda te rezultirati jedinstvenim i pamtljivim iskustvom za vaše kupce.
Probajte sažeti svoje vrijednosti i misiju u svega nekoliko riječi jer ćete ih onda jednostavnije prenijeti na svoje evente, a i na vaše kupce.  Vaša događanja trebaju reflektirati tih nekoliko riječi u svakom detalju.

Entuzijazam je zarazan

Imajte u svom timu entuzijastične ljude i snažne promotore vrijednosti vašeg brenda.  Ako ste u mogućnosti birati unaprijed svoje posebne goste, odaberite one koji su odraz vaših vrijednosti i žive ono što želite prenijeti vašim kupcima.  Entuzijazam je zarazan, osobito kada je stvaran.  Emocije i strast su put prema srcima vaših kupaca.  Oni koji vole vaš brend lojalniji su od onih koji su samo zadovoljni s vašim uslugama i proizvodima.

Budite i vi u srcu samog događanja, povežite se osobno s vašim kupcima, budite im dostupni i ako ste u mogućnosti svakome poželite dobrodošlicu. Time ćete pokazati da ste pristupačni i da vam je doista stalo do svakog kupca pojedinačno te da ste predani raditi na njihovom zadovoljstvu.

Uskladite ga s vašom misijom 

Osim što događanje treba reflektirati vaše vrijednosti, ono ne treba samo kratkoročno služiti vašoj promociji već i pokazati vaše dugoročne namjere. Ponudite gostima više od ukusne hrane i pića, učinite da osjete gdje vaš brend ide i kako se s njim mogu dugoročno povezati i uklopiti ga u svoj životni stil.

Pokrenite teme o kojima želite da se priča i nakon vašeg eventa, učinite vaše ključne poruke jasnim i  umjesto na prodaju, usmjerite se na benefite koje možete pružiti društvu u cjelini.

Organizacija događanja je uzbudljiv način da osnažite vaš brend! Dokle god se usmjerite na vaše vrijednosti i misiju, događanja će vam pomoći da se povežete s ključnim ljudima, ponudite im nezaboravna iskustva, povećate njihovu lojalnost i potaknete rast vašeg poslovanja kroz novu, snažnije povezanu bazu kupaca.