Ako ste gledali zagrebačke izvedbe planetarno popularnih predstava Mamma Mia, Briljantin ili  Chicago u Kazalištu Komedija niste mogli ne primijetiti savršene plesne pokrete, glumu i pjevanje Morane Paškiević, dugogodišnje članice Plesnog ansambla ovog zagrebačkog kazališta.
Mamma Mia

Predstava Mamma Mia; Izvor: Morana Paškiević, privatna arhiva

“Oduvijek sam znala da ću biti uspješna. Odgoj i usmjeravanje mojih roditelja, školovanje, moja odlučnost, vodilo je k tome. Red, rad, disciplina, odgovornost i cilj usađeni su mi odmalena. Posvećenost vodi uspjehu.”

PROBA ZA KNEGINJU ČARDAŠA

Proba za KNEGINJU ČARDAŠA

ples

Izvor: Morana Paškiević

 

 

 

 

 

 

 

 


Što te najviše veseli i inspirira u tvom poslu?

Reakcija publike – kad na zadnji takt u završnoj pozi čujem vrisak oduševljenja, kad vidim nasmijana lica, kad znam da će sretni izaći iz kazališta, a ja sam djelomični razlog tome. Veseli me i uspjeh mojih kolegica i kolega, kad se time mogu još i pohvaliti. Vesele me raznorazne transformacije u pojedine likove i rad s različitim tipovima umjetnika. Sve oko mene služi mi kao inspiracija. Energiju mi daje ljubav prema umjetnosti, kazalištu. Živjeti umjetnost je moja strast.

KNEGINJA ČARDAŠA

Predstava KNEGINJA ČARDAŠA

Što je najvažnije što si naučila na putu do uspjeha?

Naučila sam to da nikad svima ne možeš udovoljiti, da će ljudi uvijek imati svoje mišljenje i ma kakvo ono bilo rad se mora nastaviti sa još većim entuzijazmom, odlučnosti i želje za učenjem. Kad prihvatiš ono što ne možeš promijeniti, fokusiraniji si na svoj rad jer ne dozvoljavaš okolnim utjecajima da utječu na tebe.

Predstava Mamma Mia; Izvor: Morana Paškiević

Predstava Mamma Mia; Izvor: Morana Paškiević

Što ti je bilo najteže?

Kad sam u svojim dvadesetima dobila nekoliko vrlo važnih i velikih odgovornosti – dvije uloge u istom mjuziklu, na drugom asistent koreografa i jednu od uloga, u trećem  ‘dance captain’ za cijeli ansambl i alternacija ženskom ansamblu … Najteže je biti autoritet ljudima koje poznaješ i s kojima si donedavno izmjenjivao šale u garderobi, a sad odjednom na probi moraš zahtijevati disciplinu istu kao i od onih koji te već od samog početka gledaju/doživljavaju kao šefa. Teško mi je sve to bilo objediniti i u sebi i kroz posao, ali jako mi je drago zbog tog iskustva.     

Story dodjela nagrada

Dodjela nagrada Story.hr 2016. – Mamma Mia – najbolja predstava

Briljantin

Predstava Briljantin, Izvor: Morana Paškiević

 

 

 

 

 

 

“Deset godina mlađoj sebi poručila bih – budi hrabrija!”