Tie me brend je kroz unikatne i personalizirane leptir mašne na kreativan način oživio uglađenost i stil James Bonda. Ovaj klasični modni dodatak u svježem ruhu na velika vrata vratile su mlade dame Katarina, Marija i Vanesa koje su svojom kreativnošću i personaliziranim pristupom osvojile modnu scenu na kojoj neprestano nižu uspjehe, kako u Hrvatskoj, tako i inozemstvu.

Jeste li oduvijek sanjale o tome da budete poduzetnice?

TIE ME je krenuo sasvim spontano još tijekom faksa i mogle bi reći da je nekako prirodno prešao iz hobija u posao. Da ste nas pitali na početku, vjerojatno niti jedna od nas ne bi rekla da želi biti poduzetnica. Jednostavno smo radile ono što nas je zabavljalo i nismo previše razmišljale o ‘poslovnoj strani’. S obzirom na to, svaki korak koji smo u tom cijelom procesu napravile smatramo uspjehom. Nismo imale prijašnje iskustvo niti velik kapital tako da smo sve postizale vlastitim trudom i na sve smo jednako ponosne.

tie me

Foto: Vanja Vučinić

 Što je ono što vas je najviše demotiviralo do sad u poduzetničkim vodama, a što ste uspješno prevladale?

 Nismo previše razmišljale o tome što poduzetničke vode sa sobom nose, vjerojatno smo se zbog toga i lakše upustile u sve jer to doživljavamo kao jedan projekt i odlično iskustvo. Svaki dan nailazimo na razne prepreke, od troškova i birokracije do problema s dostavljačima. Jedino što bi rekli da je razlika u odnosu na početak je to što smo sada svjesne toga da će se često pojavljivati problemi i da moramo uvijek biti spremne na različite scenarije.

U ponudi doista imate jako kreativne i raznovrsne mašne. Odakle crpite inspiraciju?

 Inspiracija najčešće dolazi iz okoline i od naših kupaca. Trudimo se slušati ih te pratiti trendove i događanja. Tako je nastala i nova ‘Classy kolekcija’. Naime, shvatile smo da je ponuda svečanijih mašni prilično ograničena. Tu smo vidjele priliku i napravile vlastitu tkaninu s raznim uzorcima. S obzirom da se radi o finom satenu, mašne su odlične za posebne prigode poput vjenčanja. Da smo pogodile s kolekcijom pokazuju i reakcije kupaca.

tie me

Foto: Vanja Vučinić

Koje vještine po vama odlikuju idealnog poduzetnika i bez kojih vještina se ne bi trebalo upustiti u poduzetničke vode?

 Upornost i strpljenje. Ništa se ne može ostvariti preko noći, a i ovisite o mnoštvu stvari koje ne možete kontolirati. Najveća poslovna lekcija koju smo naučile je ne očekivati da će svi suradnici poslovati na odgovoran način. Kašnjenja u isporukama i oštećena roba su nažalost dvije stvari s kojima se redovito susrećemo.

 Kad biste mogli poručiti nesto 10 godina mlađoj sebi nešto, što biste poručile?

 Ovo je zanimljivo pitanje 😀 Vjerojatno bi si proslijedile sve informacije koje smo mukotrpno tražile po raznim gradskim uredima.