U razdoblju u kojem su se mnogi od nas susreli s neuobičajenim izazovima, briga o sebi nikad nije bila bitnija.

S namjerom da podigne svijest o važnosti mentalnog zdravlja, BIPA Hrvatska u suradnji udrugom „kako si?“ pokreće kampanju #PrekrasnaIznutra u kojoj će se fokusirati na različite aspekte mentalnog zdravlja kroz cijelu godinu.

Cilj projekta je osvijestiti što veći broj ljudi o važnosti vlastitog mentalnog zdravlja i dati im alat za suočavanje s problemima.

Jesi li #PrekrasnaIznutra?

Ljepota zaista dolazi iznutra, a potražiti pomoć ako osjećate potrebu za njom najbolji je način da brinete i ulažete u sebe. Stoga je zaštitu i destigmatizaciju mentalnog zdravlja BIPA odlučila prepustiti stručnjacima okupljenima u udruzi „kako si?“ koja je nastala u razdoblju pandemije i potresa u Republici Hrvatskoj s ciljem pružanja potpore široj populaciji.

kako si?“ je online platforma studenata diplomskog studija psihologije i profesora Filozofskog fakulteta u Zagrebu koja nastoji unaprijediti psihičko zdravlje i kvalitetu života korisnika kreiranjem psihoedukativnih sadržaja i besplatnim psihološkim e-savjetovanjem.

Važnost brige o mentalnom zdravlju

Užurbani način života te pandemija i potresi predstavljaju snažne izazove za psihičko zdravlje. U dosadašnjem smo radu primijetili povećanje zahtjeva za stručnom psihološkom podrškom koja treba biti dostupna građanima i prilagođena njihovim potrebama. Upravo iz tog razloga planiramo razvijati i širiti svoje djelovanje, s ciljem psihoedukacije i razvoja kompetencija šire javnosti za nošenje sa svakodnevnim izazovima, kako za vrijeme pandemije, tako i nakon nje.“ – izjavila je prof.dr.sc. Nataša Jokić-Begić, začetnica i predsjednica udruge.

Povodom lansiranja kampanje Ana Pia Matijaš, viši specijalist u odjelu marketinga BIPE, istaknula je: “U vremenu kada smo svakodnevno izloženi neizvjesnostima uzrokovanim pandemijom i potresima, mnogi od nas se osjećaju uplašeno, uznemireno i napeto. Želja nam je skrenuti pozornost na važnost brige o mentalnom zdravlju, a nju prepuštamo u ruke upravo najboljim stručnjacima.”

Sve dodatne informacije potražite na Bipa.hr ili se obratite direktno udruzi „kako si?“.