Sanjarenje nije samo za djecu.

Jedna od najljepših odlika ljudskih bića je sposobnost sanjarenja, mogućnost da se odmaknu od realnosti i zamisle svijet u kojem su njihovi snovi i težnje mogući.

A vi, jeste li prestali sanjariti?

Znamo da niste. 😉

Imate svoje male savršene trenutke u danu kad se zagledate u daljinu, a vaš um odluta na mjesto na kojem biste tako rado voljeli biti, gdje vas raširenih ruku dočekaju vaše aspiracije i vješto skrivene želje.

Sanjariti znači dotaknuti mjesec, dok su vam stopala na tlu.  

Djeca sanjare kako bi oživjeli svoje fantazije kroz igre i zabavu. Odrasli, s druge strane, prisiljeni da zadrže ozbiljnost, sanjare krišom i s otvorenim očima, zureći u daljinu.

Biti čovjek znači biti ispunjen snovima. Bilo o prošlosti ili o budućnosti, naš nemirni um stvara poveznice između prošlih i sadašnjih događanja te ostavlja prostora da među njih dodamo svoje strastvene želje koje nam donose sreću.

Je li loše sanjariti?

Uopće ne. Svi smo rođeni s tim nevidljivim krilma koji nas vode prema našim tajnim projektima i vlastitim kraljevstvima koji nam daju uporište da se nosimo sa svakodnevnim situacijama.

Pobjeći od stvarnosti ili kreirati bolju?

U trenucima kada se osjećamo zarobljeno u svakodnevici ili smo preokupirani s izazovima koje susrećemo, snovi nam donose olakšanje i bijeg od svega. Često upravo zbog toga, ljudi se odriču snova jer kao odrasli misle da im ne priliči “bježati od problema”. No, ono čega nisu svjesni je da im taj “bijeg” u sebi krije snagu, a često i rješenje tih istih problema.

Sama činjenica da svako malo odlutamo u naš ljepši svijet, treba nam služiti kao alarm da nismo sretni i da trebamo napraviti promjenu. Kada se jednom na to odlučimo, snovi nam mogu biti najvažnije uporište koje će nam pomoći da stvorimo novi put koji će nam donijeti istu sreću, mir i osmijeh na licu, kao kad sanjarimo.

Snovi kao navigacija naše duše

Naš život je jedan neprekidan san koji trebamo svakodnevno graditi dodajući u njega naš optimizam, radost i volju. Onog trenutka kad dopustimo vanjskim okolnostima da nas paraliziraju i da preuzmu navigaciju nad našim životom, naša stvarnost postaje ispunjena patnjom. Život tad prestaje biti san i prerasta u noćnu moru.

Čak i kad vam je najteže, pustite vašu dušu da sanjari, dajte joj kormilo nad vašim životom jer ona zna put. Čak i ako su sve okolnosti “protiv vas”, vi i dalje nemojte prestati sanjariti.  Budite tvrdoglavi i borite se za svoju sreću, njeno uporište je vašim snovima.

Nemojte se sramiti sanjati i misliti da je to samo za djecu.

Sanjarite i raširite svoja krila, dok su vam stopala na tlu.