Kada ti kažu da si čudna, shvati to kao da si puna predivnih čuda koja drugi teško da mogu razumjeti jer za njih još nisu spremni.

Na one najlošije dane, kad ti se čini da se cijeli svijet urotio protiv tebe i stao ti na put, kad je sve što si godinama gradila otišlo u krivom smjeru i kada kroz svaki udah osjećaš probadanje tisuću noževa kroz svoje sanjarsko srce, kad ti se čini da je sav trud bio uzalud, da ne vrijediš, da ništa oko tebe ne vrijedi… zatvori oči, udahni i pogledaj u nebo – shvati da je život čudo, ti si čudo i tvoj put je čudo. Drugima je sve to čudno, ali tebi koja vjeruješ u čuda, to je jedino prirodno.

Bez obzira koliko te je svijet povrijedio, nadam se da ćeš shvatiti da si već dio njega. Ne moraš se “uklapati” u tuđe okvire da bi bila dio svijeta, svijet je već u tebi i svijet prihvaća tvoja čuda, ali najprije ih ti moraš prihvatiti.

Magično postojanje

Kako je nastalo predivno zvjezdano nebo,  impresivni krajolici i magičan svijet oko tebe, tako si nastala i ti. Zvijezde dijamantnog sjaja, tople sunčeve zrake i neistražene galaksije su poput tebe jer su stvorene jednako kao i ti.  Netko je gore mislio da je sve to dobra ideja pa i ti, tako čudna, sa svim čudnim željama i snovima. Zašto bi ih onda skrivala i negirala? Zašto bi se prilagođavala svijetu koji ima neku drugu, svoju svrhu? Zašto ne bi bila čudna jer su čuda na ovom svijetu tvoja svrha.

Na ovom svijetu si s razlogom. Udišeš ovaj zrak s razlogom. Tvoje postojanje ima svoju svrhu. Možda si učinila da se netko zbog tebe nasmiješi danas. Možda si nekoga potaknula da kaže ljepše riječi i bude bolja osoba. Netko je krenuo na spavanje razmišljajući o tebi i netko je možda zaželio upravo takvu osobu u svom životu. Ti si čudna – puna čuda koja su možda za neke prevelika, a za neke su baš po mjeri da i oni izrastu u osobe kakve žele postati.

Briljantan plan

Netko gore je imao plan za tebe ili je imao plan za druge čiji si ti veliki dio. Sjeti se toga kad svijet učini da se osjećaš nebitnom. Samo te time podsjeća da ne živiš u skladu sa svojim potencijalom i svrhom s kojom si došla na ovaj svijet. Nebitna si jer biraš biti obična,  bezlična, bez svojih boja i sjaja jer se bojiš da ćeš se njima nekome zamjeriti. A kako onda očekuješ da će te oni pravi pronaći? Oni koji računaju na tvoje postojanje i na nekoga tko razumije kako se oni osjećaju?

Nemoj se prestati boriti bez obzira koliko čudna bila cijelom svijetu i što god ti oni koji nisu za tebe rekli. Ti postojiš sa svrhom, tvoja osobnost i sve tvoje sjajne boje imaju svrhu i čekaju da oboje nečiji život čudima. Ne uskraćuj sreću ni sebi ni drugima. Sjeti se da si već dio svijeta, kao i svaka čudna prirodna kreacija – postojiš da pokrećeš i širiš čuda te činiš da svijet voli malo više te osuđuje malo manje.

Vrati svoj osmijeh na lice i vjeruj da je tvoje postojanje s razlogom. Sve što proživljavaš danas je s razlogom da bi postala osoba kakva trebaš biti. Ti si čudna – i trebaš najprije otkriti u sebi sva ta čuda s kojima ćeš kasnije darovati svijet.