Osjećate da sve što radite nema baš nekog većeg smisla? Stalno se borite i tragate za nečim većim od sebe, ali to ne nalazite? Svoje uspjehe brzo zaboravljate, a negativna iskustva vrtite stalno u krug?

Većina ljudi svoju težnju za srećom i uspjehom stavlja u ruke drugih i vanjskih okolnosti. Mjerimo svoja postignuća prema priznanju koja smo za njih dobili izvana, prema natjecanju s drugim ljudima i besmislenim usporedbama u kojima rijetko kad pobjeđujemo. Uvijek je netko u našem okruženju pametniji, zgodniji i posloženiji od nas, pa čemu se onda i truditi?

A i onda kad pobijedimo, ta sreća je kratkog vijeka. Pojavi se uvijek netko ili samo naš unutarnji kritičar koji podigne tu ljestvicu još više i tada unutarnja bitka opet počinje.

Zato smo često umorni i iscprljeni jer se stalno vrtimo u krug u bitkama u kojima nema pobjednika.

Ne sudjelovati i pobijediti

Pobijediti možete tako što ćete odlučiti da nećete više sudjelovati u igrama vašeg ega.  Tako što ćete shvatiti da je sve čemu dajete energiju potpuno nevrijedno vaše energije. Da slijedite potpuno krive i uzaludne ciljeve. Jer to nisu vaši ciljevi, to su ciljevi nametnuti od vašeg ega i okoline. Vaši istinski ciljevi su daleko uzvišeniji, a pobjeda se ogleda u tome koliko ste vi u svemu postali bolji i razvijeniji.

Ponekad možete izgubiti u svim bitkama vanjskog svijeta, ali pobijediti u vlastitima. Jer ste se usudili proći kroz vlastite strahove. Jer ste konačno bili svoji i borili se za ono što istinski želite. To vas je izgradilo u snažniju osobu koja može spremnije podnijeti svaku sljedeću bitku. Nije li to pobjeda?

 Ispunjen život kreće iznutra

Što bi učinilo vaš život ispunjenijim i svrhovitivijim? Je li to više vanjskih priznanja, luksuznih putovanja i brojnijih prijatelja? Kladim se da ne. Ispunjenje koje tražite možete jedino podariti sebi vi sami. Tako što ćete se zaljubiti u male trenutke u vašem životu, poput promatranja zalaska sunca, suočavanja s vlastitim strahovima i dubljim povezivanjem s ljudima koje volite.

Prestanite plivati u plićaku svojih strahova i ega. Tamo nikada nećete pronaći svoje unutarnje blago. Ono se uvijek nalazi samo u vama samima. A za to je potreban hrabar zaron. Prolazak kroz sve vaše strahove. A onda kada vam se čini da vam ponestaje zraka, stiže ono naljepše, čisto blago na dnu vašeg oceana.

Vi određujete svoje prioritete

Ako ste već počeli smišljati izgovore zašto ne možete mijenjati svoje okolnosti, otkrit ću vam šokantnu istinku – za sretan i ispunjen život, ne morate mijenjati ništa oko sebe. Niti vaš posao, niti vaše odnose, niti vaše mjesto stanovanja. Potrebno je mijenjati sebe – odnosno svoje prioritete.

Stavite na prvo mjesto svoje unutarnje zadovoljstvo, osobni rast i unutarnji mir. A onda sve što nije usklađeno s time će postepeno otpadati iz vašeg života te biti zamijenjeno s nečim boljim. Kao osušeno lišće čija je sezona završena jer im više ne dajete vlastitu energiju, ono će polako odlepršati s prvim vjetrom s vaših grana. A onda će uslijediti nove, mirisnije i zelenije grane koje zaslužujete.

Život je prekratak za sve ono što ne veseli vašu dušu, za sve bitke u kojima nitko ne pobjeđuje, za trenutke koje nikome ne donose sreću. Birajte svoj rast i unutarnje zadovoljstvo, a onda ćete dobiti i sve izvana što priželjkujete. Istinski uspjeh i rast kreću uvijek iznutra.