Uspješne poduzetnice su potpuno iskreno podijelile svoje priče o svim usponima i padovima te izazovima s kojima se i dalje susreću na poduzetničkom putu.

Peto inspirativno druženje uspješnih poduzetnica pod nazivom Shhhefica Success Talks okupilo je u subotu, 13. listopada 40 uspješnih trenutnih i budućih poduzetnica u novootvorenom Egoist baru u Cvjetnom naselju.

Potpuno iskreno svoje inspirativne priče su s posjetiteljicama podijelile Melita Manojlović, Mihaela Brijak, Mirela Illenić, Maja Cvetković i Viktorija Šebalj te su budućim poduzetnicama dale  vrijedne poslovne i životne savjete.

Success Talks

Koliko je važno odabrati ono što voliš, a ne ono što se trenutno traži na tržištu te donositi odluke srcem, a ne samo umom, potvrdila je Melita Manojlović, jedna od najuspješnijih NLP trenerica u Hrvatskoj, koja iza sebe ima četiri neuspjela poslovna pokušaja upravo zato što je se u njih upuštala racionalno, a ne slijedeći svoje srce. Danas živi svoj poziv i pomaže ljudima nositi se sa svakodnevnim izazovima koje je i sama prošla.

Kako uspjeti kada svi misle da ste skrenuli s uma, kad nemate podršku svojih najbližih i kad ne postoji tržište za ono čime se bavite, otkrila nam je Mihaela Brijak, koja je u Hrvatskoj pokrenula revoluciju sirove veganske hrane i svojim maštovitim kombinacijama pokazala svima da je ljubav prema poslu itekako važan sastojak svake uspješne priče te da može stvoriti prostor na tržištu i u srcima kupaca. Danas se njene Raw Sweets by Mihaela mogu pronaći i na maloprodajnim mjestima, a otkrila nam je da i dalje sama ručno sprema sve slastice i da doista uživa u tome.

Success Talks

Da na tržištu možete pobijediti samo znanjem i kvalitetom, a ne spuštanjem cijena potvrdila nam je Mirela Ilenić koja je ove godine lansirala prvi hrvatski premium brand preparativne kozmetike, Skinfinity. U svoje proizvode Mirela je umiješala 15 godina iskustva u farmaciji, nadopunjenog znanjima o aromaterapiji te ljubav prema prirodnim i visokokvalitetnim sirovinama koje većina proizvođača zanemaruje da bi mogla cjenovno konkurirati na tržištu.

Da prijateljstvo može biti čvrsto sidro u nesigurnim poduzetničkim vodama potvrdile su mlade poduzetnice i prijateljice Maja Cvetković i Viktorija Šebalj koje su s 25 godina pokrenule Dawg Swag,  brend za odjeću i modne dodatke za pse.  Najveći izazov u poduzetništvu im je bila birokracija koja umjesto da bude potpora, predstavlja najveći uteg poduzetnicima, a nedostatak konkretnih informacija i uputa o birokratskim procesima dodatno otežava sve i donosi veliki gubitak vremena. Savjetovale su buduće poduzetnice da se oboružaju strpljenjem i stave fokus na sve ono što vole u svom poslu.

Success Talks

Tanja Džido, organizatorica događanja i pokretačica Shhhefice, istaknula je važnost umrežavanja i međusobne podrške među poduzetnicama kako bi zajednički što uspješnije pobijedile sve izazove na tržištu te ohrabrile jedna drugu na poduzetničkom putu. Umjesto negativnih vijesti i tračeva, kojima smo svakodnevno okruženi, u društvu uspješnih poduzetnica i uz šalicu omiljene kave, sve se lakše može prebroditi.