Najljepši osjećaj je gledati kako se vaši snovi i planovi ostvaruju, kako vaš savršeni život poprima oblike stvarnosti i kako svakim danom postajete najbolja verzija sebe.

Sve je pod kontrolom. Sve je savršeno. Vi ste superjunakinja. Konačno ste najbolji na svom terenu. Na to ste čekali cijeli život.

A onda eto neuspjeha. Eto kamenčića i zastoja na putu. Eto srama i potrebe da se zavučete u mišju rupu. Više niste superjunakinja. Jer znate da superjunakinje su uvijek i u svemu super.

Kako to da vi to niste?

Zašto vam se događaju ovi neuspjesi kad se toliko trudite?

Zašto vam se stalno zatvaraju vrata koja se drugima otvaraju?

Niste dovoljno dobri. Niste vrijedni. Niste superjunakinje.

Ne morate i ne trebate u svemu biti super

Mnogi od nas nose krivnju i sram ako se sve nije posložilo iz prvog pokušaja jer mislimo da naše ideje, naš trud, a osobito mi sami – nismo dovoljno dobri.

Dio superjunaštva je hrabrost da se  suočimo s mračnim podrumima našeg uma i riješimo se uvjerenja koja nas ne služe.

Superjunakinje nisu nadljudska bića bez mane.

Superjunakinje su iskrene prema sebi kad nešto ne funkcionira, kad ih nešto frustrira i kad nešto “baš i nije tako sjajno”.

Takvi “zastoji” i “radovi na putu” su dio vašeg puta, dio vašeg osobnog razvoja i lekcija koju trebate naučiti da nekada ne možete na silu ostvariti ono sve kako ste to zamišljali.

Osjećaj nije dobar, nije ni zabavan. Ali često se sve u našem životu treba raspasti, da bi se vratilo na svoje pravo mjesto, čak i kad vam se čini da nikad neće.

Osvijetlite sram ponosom

Kažu da su sunčeve zrake najbolja dezinfekcija. 🙂

Kada smo otvoreni oko teškoća koje proživljavamo, osvjetljavamo svoj put i dajemo sebi prostora da učimo.

Što smo više zatvoreni i posramljeni oko onoga što nam trenutno ne ide u životu, teže nam je riješiti svoje izazove, razumjeti i oprostiti sebi te rasti.

Ako se nađete posramljeni u svojoj „mišjoj rupi“ s osjećajem da ništa ne ide u vašem životu kako ste trebali, krenite u svoj mračni podrum.Napišite na papir sve čega vas je sram i dozvolite sebi da osjetite i priznate sebi sve osjećaje čak i one najnegativnije. Pustite ih van na vidjelo. Sve. Izvedite ih na svjetlo i izgubit će svoju moć. Kada stvari nazovete njihovim imenom, sav vaš sram i pokušaji da ih skrijete u svom mračnom podrumu – nestaju.

Superjunaštvo nije nadmoć, besprijekorna savršenost i produktivnost.

Superjunaštvo je sposobnost biti ranjiv time što ćemo dozvoliti sebi da budemo točno ono što jesmo, u središtvu iskustava koje imamo – a koja uopće nisu ona koja smo planirali.

Budite ponosne na svoje teškoće jer će vam one pomoći da rastete.

Budite ranjive. Budite autentične na svom putu.  

Budite superjunakinje.