Koliko puta su vas nazvali sanjarem? A koliko puta ste zbog toga pristali na manje? Vrijeme je da riječi drugih shvatite kao kompliment i postupite na potpuno drugačiji način.

Čini vam se da stalno tražite ono što ne postoji? Težite nečemu boljem? Imate drugačije vrijednosti od vaše okoline? Čestitamo, vi ste budući vizionar! Na to se sad sigurno smijete i odmahujete rukom, a zapitajte se zašto je u to teže povjerovati nego kad vam drugi kažu da ste izgubljeni sanjar i da je bolje da se spustite na zemlju?

Zašto nam je lakše riječi drugih uzimati kao sputavanje nego kao vjetar u leđa? Zato što nam daju izgovor. Savršeni izgovor da se ne borimo za svoje snove, da živimo život u kojem ne uživamo i da prihvatimo manje od onoga što zaslužujemo. Je li i vama dosta izgovora?

Prvo je nemoguće, onda je teško, onda je napravljeno!

Promatrajte najveće vizionare koji su ostavili trag na svijet – jesu li oni „bili realni“? Kada su imali neku ideju, jesu li dozvolili drugima da im kažu da je to nemoguće i da traže ono što ne postoji?

Ako već u sebi imate talent da vidite izvan onoga što društvo smatra mogućim, zašto ga ne biste njegovali i bili iduća osoba koja će napraviti promjenu na svijetu, u društvu ili barem u svojoj lokalnoj zajednici?

Drugi će vam se smijati, mislit će da ste sišli s uma, bit će vam teško, ali onda… bit će napravljeno! Sve ono što tražite, čemu težite, što želite vidjeti u svom životu je moguće… Ako je moguće u vašem umu, moguće je i u stvarnosti! Možda se netko toga nije dosjetio prije ili možda i drugi pristaju na manje kako bi izbjegli teškoće borbe, ali to ne znači da vi ne biste trebali pokušati.

Zaljuljajte brod i pokažite da možete plivati

Ako ste okruženi ljudima koji nisu otvoreni za nove ideje i efikasnije, načine rada jer su „oduvijek tako radili“, zapitajte se najprije želite li među njima ostati. Ljudi s kojima provodimo najveći dio dana su oni poput kojih postajemo. Ako se ne divite ljudima oko sebe, vrijeme je za promjenu! Ako želite ostati u postojećem okruženju, smognite  snage i hrabrosti da zaljujate brod. Započnite promjene u vašoj organizaciji, ideju po ideju, korak po korak. Pokažite drugima kako odlično plivate u inovacijama i dat će vam povjerenje da napravite i narednu. Napravite bilo što, samo nemojte slušati druge. Nemojte usvajati njihove strahove, njihova ograničenja i nedostatak motivacije. Promatrajte svoju viziju kao dar koji trebate podijeliti s drugima i pretvoriti u realnost. A tko baca darove prije nego ih otvori?

Vrijedni ste života o kojem sanjate

Ako vam još nitko to nije rekao, vrijedni ste svojih snova. Inače ih ne biste imali. Umjesto da pognete glavu kad vas nazivaju sanjarem i optuže da tražite nemoguće, razvucite usne u najveći osmijeh jer su vam upravo dali najveći kompliment ikad. Usporedili su vas sa Steve Jobsom,  Alexandrom McQueenom, Oprah i Elon Muskom! Wow, hvala im! Sada se počnite ponašati poput tih vizionara i gledajte kako se vaš život mijenja!