Posjedujete određeno znanje ili ste stekli iskustvo koje bi moglo drugima biti od koristi ili ste osmislili poseban proizvod ili uslugu koja bi na neki način unaprijedila živote drugih? Kažu da možemo unovčiti sve ono čime možemo na tržištu biti drugačiji, a ako imate nešto što bi nekome riješilo neku potrebu, možete to uspješno prodati.

Ali (vječito pitanje je) kako?

Najprije budite brutalno iskreni prema sami sebi i odgovorite na sljedeća pitanja:

  1. Rješava li vaša usluga ili proizvod neki problem ili zadovoljava postojeću potrebu na tržištu?
  2. Znate li tko bi bio potencijalni kupac? Bi li taj kupac bio za to spreman platiti i koliko?
  3. Postoje li drugi ljudi koji nude isto? Ako da, po čemu je vaš proizvod/usluga poseban, što ga diferencira i koja nova rješenja nudi?

Kada imate jasnu sliku tko bi trebao vaš kupac i po čemu je poseban vaš proizvod/usluga, onda možete krenuti u izradu svoje prodajne strategije i unovčiti svoju strast. Ključne stavke koje biste u nju trebali uključiti su:

  1. Facebook oglašavanje – tajna leži u targetiranju. Vaš oglas treba vidjeti specifična publika koja će biti zainteresirana za vašu uslugu/proizvod stoga budite sigurni da ste dobro postavili demografiju ciljane publike. Kada ste postavili dobar target, usmjerite kreativnost na izradu oglasa koji treba zaintrigirati kupce, ponuditi manju, ali neposrednu korist ili nešto besplatno – poput uvodnog korisnog savjeta.
  2. Web stranica – odličan alat za pružanje konteksta i svih potrebnih informacija potencijalnom kupcu na jednom mjestu. U nju možete ukomponirati svoj osobni video u kojem ćete pojasniti uslugu kupcu, a glavni cilj je kupac ostavi svoj kontakt i potraži od vas više informacija. To je odličan znak da ste ga zainteresirali. Bravo!
  3. Sastanak/Poziv – kada vas potencijalni kupac kontaktira imajte spremne sljedeće korake što želite od njega. Želite li se naći na sastanku pripremite svoj rokovnik i krenite s bukiranjem termina. Ako želite telefonski prezentirati uslugu dogovorite vrijeme poziva koje bi objema stranama dobro odgovaralo.
  4. Razumna cijena – Koliko vaša usluga/proizvod vrijedi? Kako biste došli do realne brojke trebate ispitati tržište i konkurenciju. Koliko konkurencija (ako je imate) naplaćuje te usluge/ proizvode i ako vi nudite dodanu vrijednost koliko ju možete naplatiti, a da i dalje budete konkurentni odnosno da vaši kupci budu spremni za to platiti.

Kako biste unovčili svoju strast najvažnija stavka je ponuditi kupcu stvarnu vrijednost, riješiti njegov problem ili potrebu te zahvaljujući tome imati zadovoljne korisnike koji će preporučiti uslugu ili proizvod dalje. Tajna dugoročno uspješnog poslovanja je besprijekorna izvrsnost stoga koje god područje odabrali prvo budite sigurni da ste najbolji u tome,a ubrzo će se u to i drugi uvjeriti. 😉

Ako trebate dodatnu pomoć i savjete, javite nam se na info@shhhefica.com

Sretno! 🙂