Često si pretrpana poslom, a kad ti drugi nude pomoć uvijek odlučno  kažeš ne i sve na kraju napraviš sama?

Znamo da si višestruko talentirana super-dama, ali moraš prihvatiti da ipak ne možeš i ne trebaš sve raditi sama. Ponekad je nužno neke zadatke prepustiti i delegirati drugima, a to ti čak može donijeti i dobre stvari.

No, osobe kojima je teško delegirati zadatke (uključujući i mene) uvijek u rukavu imaju spremne argumente zašto ne delegirati kao što je npr. „Trebat će mi duplo više vremena da nekome prenesem posao nego da ga sama napravim.“ ili „Ta osoba to prvi put radi, a jako je važno. Što ako pogriješi, a nemamo vremena za ispravku?“  te oni (dosta nesigurniji) koji se boje da će im delegiranje zadataka ugroziti poziciju i status u firmi.

Evo 3 neoboriva kontra-argumenta zašto bi ipak trebala delegirati:

  1. Kad jedan pobjeđuje, svi pobjeđuju

Uspjeh je timski rad, a ako svatko napravi jedan djelić onoga što radi najbolje, kao tim imat ćete savršen rezultat.  Kad dopustiš da tvoj kolega dobije zasluge za odličan rad na projektu, istovremeno i ti izgledaš dobro i ostavljaš dojam timskog igrača, a vaš tim postaje onaj pobjednički.

  1. Ne možeš raditi ono što voliš sve dok ne pustiš ono što ne voliš

Jednostavno je, ne možeš napredovati dalje unutar tvrtke ukoliko i dalje radiš isti posao kao i prvi dan kada si u nju došla. Ako su ti ruke već pune, kako ćeš primati nove blagoslove?

  1. Tim u kojeg vjeruješ, vjeruje u tebe

Kada ukažeš povjerenje članovima tima da naprave dio važnih zadataka za tebe, dat ćeš im vjetar u leđa i osjetit će se kao važni članovi tima zbog čeka će doći s dosta više ideja i boljih rezultata.

Ako smo te uvjerili, od uspješnog delegiranja te dijeli samo 5 koraka:

  1. Nadvladaj svoje strahove

Istina je da delegiranje uzima vremena – trebat ćeš uputiti osobu u posao i odgovoriti na sva njena pitanja – ali je li doista želiš do kraja života raditi isti posao i primati istu plaću?

Nikada nećeš rasti ako radiš iste stvari iz dana u dan. Ne možeš preuzeti nove uzbudljive projekte dokle god ne pustiš one stare. Znaj da delegiranje neće ugroziti tvoju poziciju – ono će pokazati da znaš pametno raditi i da si zainteresirana za razvoj svojih kolega te da ne želiš sve zasluge. To su osobine lidera.

  1. Odaberi pravu osobu

Uskladi vještine i interese članova tima s njihovim zadacima. Kreativac koji uvijek ima odlične ideje teško da će pedantno ispuniti sve izvještaje, a onaj koji uživa u uredskom radu teško da će se snaći u improvizaciji na terenu. Biraj kome ćeš delegirati i dopusti da ta osoba zasija u novom zadatku.

  1. Pripremi detaljne upute

Napravi dokument u kojem ćeš sažeto prikazati sve korake izrade zadatka uključujući sve potrebne lozinke i informacije. To će uzeti vremena, ali će smanjiti količinu pitanja i poslužit će kao koristan šalabahter osobi koja preuzima zadatke.

  1. Nadgledaj, ali nemoj disati za vratom

Dogovori se s članom tima da ti pošalje dijelove zadataka na pregled i korekcije, ali nemoj nadgledati svako slovo zadatka. Pokaži povjerenje i budi dostupna za savjete i pitanja

  1. Nemoj (oštro) kritizirati

Greške se događaju. I ti si bila početnik u ovom poslu, zar ne? Nemoj odmah preusmjeravati zadatke drugome ili vraćati ih na svoj stol nego neka greške posluže kao prilika za učenje osobi koja ih je napravila. Prođi detaljno svaku stavku i budi dostupna članu tima za sva pitanja te ponudi svoju pomoć oko provedbe. Svaku kritiku probaj upakirati između pohvala – istakni prvo dobre stvari pa grešku pa završi u pozitivnom tonu. Oštra kritika rezultira strahom, a ne poštovanjem. Strah teško da će inspirirati članove tvog tima da preuzmu još zadataka i da te podrže u sljedećem pothvatu.

Sretno s delegiranjem i svakako nam javi kako je prošlo! 🙂