Najviše vremena u našem životu provodimo sami sa sobom, a što ako sebe ne volimo? To ćemo teže preživjeti nego slomljeno srce.

Za svakoga od nas Valentinovo ima svoje značenje. Neki su sretno zaljubljeni, neki nesretno uzdišu za nesuđenom ljubavi, a neki sretno slave jer su konačno izašli iz duge veze koja ih je činila nesretnima. Zbog toga će neki dan provesti u krevetu od ruža, a neki u krevetu od omota čokolade i papirnatih maramica dok za neke ovaj dan će biti samo još jedan utorak.

Zašto ne bismo svaki dan bili sretno zaljubljeni?

Zašto cijeli život od drugih tražimo potvrdu da vrijedimo?

Zašto se odričemo najljepših dijelova svoje osobnosti da bismo se uklopili u savršen okvir ljubavne veze i u sliku „normalne uspješne osobe“ i to s nekim tko nas ne čini sretnima ili nas ne prihvaća sa svim vrlinama i manama koje imamo?

Jer su nam rekli da je to sebično!

Voljeti i cijeniti samoga sebe smatra se narcisoidnošću i sebičnošću, a zaboravljamo da nikada ne možemo u potpunosti voljeti one oko nas ili pružiti im sve što im treba dokle god to sve ne pružimo sami sebi. To je isto kao da skačemo u vodu da spasimo utopljenika, a ni sami ne znamo plivati.

Ako ujutro ne možete sebe pogledati u zrcalo i nasmiješiti se te ako ne možete istinski uživati u trenucima samoće, niti jedna veza, prijateljstvo ili roditeljstvo vas ne može spasiti od nedostatka ljubavi prema sebi.

Zato ovog Valentinova odlučite zavoljeti sebe i vidjet ćete kako će se svi odnosi u vašem životu promijeniti na bolje. Gradit ćete zdravije veze i prijateljstva gdje vam druge osobe neće biti neophodne da biste se osjećali dobro, a samim tim vaši odnosi će biti ispunjeni slobodom i srećom, a ne okovima straha i nesigurnosti.

Budite junakinje svog života

Kada volite same sebe, sve odluke koje donosite kreću iz ljubavi i mira te donose najmanje to isto u vaš život. Nemojte se bojati biti svoje, reći ono što misliti i postati sve ono što želite. Budite šefice i junakinje svog života, a ne njegove žrtve.

Zavolite sebe i preuzmite kormilo nad svojim životom! Slavite ljubav prema sebi i nagradite se uspješnim i sretnim vezama u kojima obje osobe cvjetaju jer slave sve ono što doista jesu, a ne pretvaraju se i nadaju se da će sutra ta osoba biti ona koja to nije.

Život je prekratak da biste ga proveli u suparničkom timu.

Zasadite ruže u vrtu svoje duše i u njihovoj ljepoti i mirisu uživajte svaki dan, ne samo na Valentinovo!

Svoju dnevnu dozu inspiracije i motivacije potražite na Shhhefica Instagramu.