Želiš se probuditi ujutro s osmijehom na licu, poskakivati od sreće na putu do posla i s veseljem pozdravljati kolege i suradnike? Zvuči ti kao znanstvena fantastika?

Život je onakav kakvog ga mi stvorimo. Ako dočekujemo ponedjeljak s grčem u želudcu i mrzovoljni idemo u novi tjedan, možemo li biti sretni? Sreća i da nas lupi po glavi, ne bismo je vidjeli kad smo u takvom stanju.

Rješenje je jednostavno: zaljubi se u svoj život!

Kada smo zaljubljeni, sreća i osmijeh na licu stiže sam od sebe jer smo za to otvoreni. Vidimo samo one lijepe stvari jer se na njih fokusiramo, a one loše ignoriramo. Sretni smo. Oni “realisti” među vama će reći da je to sve zabluda i da treba biti realan. Pitanje je onda želite li biti sretni ili “realni”? Ako vam “realnost” u kojoj trenutno živite ne donosi ništa osim grča u želudcu, zašto je onda toliko želite zadržati?

Čega se bojite?

Ako sebi dozvolite da se zaljubite u svoj život, što je najgore što se može dogoditi? Da budete “realni”. 🙂 To ste već probali i ne funkcionira. Dozirajte se pozitivnim mislima, ljudima i pričama – zaljubite se i gledajte kako se vaš život mijenja. Jedva ćete čekati svako buđenje jer ćete svaki dan svjedočiti životu iz snova. Zvuči vam previše bajkovito? Probajte!

Dijeta pozitive

Kažu da je za stvaranje novih navika potreban 21 dan. Što kada biste odlučili iduća tri tjedna hraniti se samo pozitivom? Razmišljati o pozitivnim aspektima svog života, birati pozitivne misli i družiti se s ljudima koji u vama bude pozitivne osjećaje? Preuzmite kontrolu nad svojim mislima, odlukama i životom i zaljubite se!

Moć pisane riječi

Čime ste zadovoljni u svom životu? Koje dijelove života biste mijenjali? Napišite sve na papir i postavite si jasne ciljeve. Našem mozgu za navigaciju trebamo postaviti odredište, a naše emocije će nas obavještavati jesmo li na pravom putu ili smo malo zalutali. Slušajte sebe i shvatite da vi možete birati sve – svaka misao, riječ i djelo je vaša odluka. Ako vas ne vodi prema vašim ciljevima, odvažno recite NE i čekajte onu pravu priliku. Nećete izvisiti. 😉

Vrijeme je za akciju! 

“Vjeruj da možeš i već si na pola puta” – Theodore Roosevelt

Otisni se u avanturu osobne promjene! Postani tragač i sakupljač lijepih životnih trenutaka – sakupi ih sve! 😉