Vaša sanjarenja i mašta su uvid u život kakav ćete živjeti ako počnete slušati sebe, svoju intuiciju i napravite barem jedan mali korak svaki dan prema svojim snovima.

Mašta nije izmišljeno mjesto ni neko dječje igralište na kojem se okupljaju svi „nedostižni“ i „neostvareni“ snovi koji sada mogu živjeti samo tamo negdje daleko izvan dosega vaše stvarnosti. Ne, mašta je dar koji želite prihvatiti objeručke i zagrliti najjače moguće. Ono „mjesto“ na koje vam um odlazi kada ste sami sa sobom, oni trenuci kada vas prođu trnci cijelim tijelom kada pomislite na nešto, onaj san koji sanjate sto puta iznova i kada se probudite nadate se da je java, ona slika vas u nekom boljem, uspješnijem, ispunjenijem životu o kojem tako često razmišljate, sve je to ono što vi zaista i možete ostvariti.  Do velikih promjena se stiže  malim koracima koji su gotovo neprimjetni, a na kraju se čine kao jedan veliki korak koji je sve promijenio.

Jedna nova navika, jedna velika promjena

Ako želite ići putem kojim se u današnje vrijeme (nažalost) rjeđe ide, morate se riješiti sumnje u vlastite ideje, snove, mogućnosti i potencijal. Nije dovoljno samo poželjeti i nastaviti raditi sve kako radite do sada. Potrebno je nešto promijeniti. Dobra je vijest da to ne treba biti ništa drastično niti dramatično. Možete započeti sasvim malim, gotovo neznačajnim koracima, npr. da navijete alarm 15 minuta ranije i pokrenete sebe i svoje misli onako kako vi želite, prije nego što to umjesto vas učini svijet.  Ne morate se smijati od uha do uha odmah čim se probudite (iako bi vam i to uvelike pomoglo), možete jednostavno samo postojati, ali postojati za sebe, bez ikakvih obaveza,  Možete svako jutro zapisati sve što želite ostvariti taj dan, od najmanjih sitnica, do možda nekih ozbiljnih ciljeva i navečer se vratite toj listi, te pogledajte što ste sve ostvarili, a što ne. Tako ćete manje odgađati obaveze i bit ćete efikasniji.Učinite bilo što drugačije i vidjet ćete koliko će se mijenjati svijet oko vas i koliko novih ideja ćete  dobivati, koliko će vam se širiti percepcija i želje, koliko ćete više maštati o nekom boljem životu, a samim time, to znači da ste i korak bliže svojim snovima, nego li ste bili jučer.

Ne podcjenjujte svoj um i ideje

Važno je ne omalovažavati svoje misli, ne rugati se vlastitim idejama i zamislima. „Kako si uopće pomislila da ti to možeš“, „nije ovo za tebe“, „daj, stani malo na loptu, što ti misliš tko si ti“, „ima drugih koji ovo mogu brže od tebe ostvariti“, „drži se ti svega što do sada radiš, ne umišljaj previše“, sve su ovo rečenice koje smo nažalost mnogo puta čuli u vlastitoj glavi. Ali da biste se ikada pokrenuli i počeli vjerovati u sebe i sve za što ste sposobni, morate ušutkati takve misli, naučite ih ignorirati kao što ste do sada ignorirali one koje vam govore „možeš ti to“, „samo kreni, pa što i ako ne uspiješ, barem znaš da si pokušao/pokušala“, „ako su mogli drugi, zašto ne bi i ja“, i tako dalje. Dakle, promijenite priču u koju ćete povjerovati. Ako ste do sada vjerovali da nešto ne možete, okrenite ploču, počnite vjerovati da možete. Najgore što sebi možete učiniti je da slušate one glasove koji vas potiskuju, koji vas guraju prema dolje i zbog kojih se zatvarate i živite u strahu. Počnite vjerovati onim „dobrim“ mislima, one će vam puno više služiti.

Ideje koje vam dolaze nisu slučajne

One su tu da biste shvatili kako ste baš vi odabrani da biste ih ostvarili. Vi ste ti od kojih se očekuje da pokrenete tu ideju, vi ste ti koji su odgovorni hoće li ona ikada vidjeti svijetlo dana ili će jednostavno umrijeti, ostati zaboravljena negdje duboko u vama. Vi ste oni koji imaju snagu i moć da tu ideju učinite živom, a ona će vam vratiti tako da će vas upoznati sa životom o kojem sanjajte. Zato nemojte čekati „pravo vrijeme“ i pitati se kada će ono doći, jer pravo vrijeme je upravo ono kada ste ideju dobili. Ideju koja vas ne pušta na miru, ideju koja je toliko glasna u vama, nemojte nikada ignorirati, ona je vaš put prema naprijed. I da, nemojte čekati druge da učine nešto slično vašoj ideji da biste se i vi ohrabrili i okušali se u njezinu ostvarenju. Nemojte čekati potvrde drugih ili čekati neki „znak“. Ideja je sama po sebi znak, ako ste ju spremni prepoznati, spremni ste ju i ostvariti. Budite pokretači i svijet će vam se odužiti i zahvaliti na način koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Spremni ostvariti samo ono u što smo spremni povjerovati. Zato povjerujte da ste vrijedni i povjerujte da možete. Nemojte slušati „ glasove“ u svojoj glavi koji vas obeshrabruju, jer ćete svjedočiti jedino obeshrabrujućim situacijama u svojoj budućnosti. Slušajte svoju maštu jer tamo se krije život o kojem sanjate.