Kako ćete prepoznati uspješnu ženu? Ne po skupim cipelama, brendiranim torbama i parfemima nego po tome da će uvijek uzdizati ostale žene oko sebe. Uspješne žene znaju da je uspjeh slađi kada je timski i da na ovom svijetu ima dovoljno mjesta za sve. Istinski uspješna žena zna da nema konkurenciju jer svi na ovaj svijet dolazimo s jedinstvenim talentima pa čak i kad se bavimo istim poslom. Naša jedinstvena karizma, osobnost i pristup uvijek čine razliku koja je vidljiva svima. Svakodnevno smo okruženi s mnoštvom negativnih vijesti, zašto bismo na to dodavali i ljubomorne tračeve o drugima?

Naklonom drugima nam neće pasti kruna s glave

Uvijek će biti netko tko je u nečemu naizgled bolji od nas: ima bolji posao, savršeniji ten, zgodnijeg partnera, živopisniji društveni život… Usporedbama i natjecanju nema kraja, osim ako sami od njih ne odustanemo i počnemo slaviti svoje prednosti, talente i sve ono što nas čini jedinstvenima, a samim tim i druge. Kada slavimo tuđe uspjehe ne gubimo ništa, ne idemo natrag i ne silazimo sa svog puta. Diveći se tuđem trofeju ne odričemo se svog, a naklanjajući se drugima ne pada naša kruna s glave. Ima dovoljno mjesta za sve naše jedinstvene talente, uspjehe i trofeje. Slaveći druge, ne umanjujemo svoje slavlje.

Druženjem s uspješnima i sami postajemo uspješni

Kažu da postajemo poput pet ljudi s kojima provodimo najviše vremena. Osvrnite se oko sebe i zapitajte jesu li oni to što vi želite postati? Znamo da su vam neki prijatelji jako dragi i u vašem životu su oduvijek, ali ako su toksični za vas i ako stoje na putu do vašeg uspjeha, možda biste kave s njima trebali prorijediti. Birajući uspješnije i pozitivnije ljude u svom okruženju brže ćete i sami postati uspješni. Kada se svjesno okružite osobama koje vas podržavaju i slave vaše uspjehe, vaše samopouzdanje će rasti, a ako su pri tome još te osobe uspješne i vi ćete biti „prinuđeni“ takvima postati.

Uvijek možemo birati od koga učiti

Svaka osoba koju susretnete izvor je novog znanja za vas. Umjesto da skupljate razočarenja u ljude i žalite se da su svi ovakvi ili onakvi, krenite svjesno birati svoje učitelje.

Pridružite nam se u subotu, 2. rujna u Rijeci na prvom Shhhefica Success Talks događanju koje će okupiti uspješne dame i započeti trend ispijanja onih pozitivnih kava u gradu. Inspirativne priče uspješnih dama Ingrid Divković, Maje Uremović, Tanje Džido, Sanele Murice, Hane Kalac i Đurđice Peranić potaknut će vas da skinete prašinu sa svojih dugogodišnjih snova i krenete u njihovo ostvarenje. Vidimo se u subotu, 2. rujna, u 12h u Filodrammatici u Rijeci. Broj mjesta je ograničen, stoga osigurajte svoje mjesto prijavom na info@shhhefica.com